Teknoloji

Microsoft To-Do uygulaması şimdi Mac App Store’da

microsoft to-do

Microsoft To-Do uygulaması Mac için çıktı. Yapılacaklar listesi uygulaması Mac App Store üzerinden dağıtıma sunuldu.

macOS sürümünün yayınlanmasıyla birlikte Mac kullanıcılarının günlük görevlerinin kayıtlarını tutmak için servisin web uygulamasına bağlı kalmaları gerekmeyecek. Beklediğiniz tüm özellikler uygulamada bulunuyor. Bunların arasında cihazlar arasında görevleri eşzamanlama, dosyaları ekleme, listeleri arkadaşlarla veya meslektaşlarla paylaşma, son tarihleri veya anımsatıcıları ayarlama da bulunuyor.

Microsoft To-Do; Windows 10, Mac, iOS ve Android gibi tüm büyük platformlara geldiği için, Wunderlist’in yerini almaya bir adım daha yaklaştığını söyleyebiliriz. Wunderlist, Microsoft’un 2015 yılında satın aldığı bir yapılacaklar listesi uygulamasıydı.

Microsoft 2017 yılında To-Do uygulamasını yayınladığında, planının bu uygulamayı eninde sonunda Wunderlist ile değiştirmek olduğunu söylemişti. Uygulamanın en iyi özellikleri takipçisi olan yeni uygulamaya entegre edilecekti.

Ne var ki, proje daha sonra birtakım teknik zorluklar nedeniyle karmaşık hâl almıştı. Bunların arasında uygulamanın Amazon Web Servisleri’nden Azure’a taşınması için yeniden yazılmasının gerekmesi de bulunuyordu.

Haziran 2019 itibarıyla, Wunderlist hâlâ tüm büyük platformlarda bulunuyor ve hâlâ çok sık olmasa da, düzenli biçimde güncelleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER