Teknoloji

Microsoft Wunderlist’i de satın alıyor

wunderlist-020615

Microsoft, iOS ve Android’deki en iyi üçüncü taraf uygulamalarını satın almayı sürdürüyor. Önce e-posta uygulaması Accompli’yi bünyesine katan ve kısa süre içinde ismini Outlook olarak değiştiren şirket, daha sonra da takvim uygulaması Sunrise’ı satın almıştı. Gelen son haberlere göre, Microsoft şimdi de gözünü Wunderlist’e dikti.

The Wall Street Journal’ın haberinde Microsoft’un Wunderlist’i geliştiren Almanya merkezli 6Wunderkinder GmbH ile anlaştığı belirtilirken, satışın 100 ila 200 milyon dolar bedel karşılığında gerçekleşeceği ifade edildi. Gazetenin haberinde anlaşmanın henüz tamamlanmadığının altı çizildi. Wunderlist cephesinden konuya ilişkin bir açıklama gelmedi.

Wunderlist’in satın alınması durumunda Microsoft, hem mobil alandaki varlığını kuvvetlendirmiş hem de üretkenlik yazılımları sahasında daha geniş bir alana yayılmış olacak. Accompli ile iyi bir e-posta uygulamasına kavuşan Microsoft, Sunrise ile takvim konusunda iyi bir çözüm elde etmişti. Wunderlist ise Microsoft’a saygınlığı yüksek bir “yapılacaklar listesi” uygulaması kazandıracak. iOS, Android ve Windows Phone kullanıcılarından olumlu yorumlar alan Wunderlist, OS X ve Windows uygulamalarıyla masaüstünde de boy gösteriyor. Henüz iki şirketten de resmi bir doğrulama gelmediği için, Wunderlist’in Microsoft bünyesindeki konumunun ne olacağı bilinmiyor. Yazılım devi Accompli’yi kısa sürede ürün portföyü içinde eritirken, Sunrise şu ana kadar daha bağımsız bir yapıda kalmayı başarmışa benziyor.

İLGİLİ HABERLER