Teknoloji

Wunderlist’in kurucusu yeni üretkenlik uygulaması Superlist’i duyurdu

wunderlist superlist

Wunderlist adlı popüler üretkenlik uygulamasının kurucusu Christian Reber, Superlist adında yeni bir uygulamanın hazırlığını yaptığını duyurdu. Uygulama için hazırlanan web sitesinin açılış sayfasında, “geleceğin ekipleri için güçlendirilmiş üretkenlik” şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz bir mesaj yer alıyor. Bu mesajla uygulamanın hedefi de ortaya koyuluyor.

Bir üretkenlik aracının olduğunun anlaşılmasının dışında, Superlist’in ne yapacağı tam olarak belli değil. Ancak Reber’in yeni girişimiyle yeniden alıştığı bir zemine geri dönüş yapması mantıklı görünüyor.

Protocol adlı bir haber bülteninde konuyla ilgili olarak bazı detaylar paylaşıldı. Buna göre Superlist ekibinin bir kısmını Microsoft’tan gelenler oluşturuyor. Reber, yeni uygulamasını Wunderlist’in gelecek nesline yapılmış bir yatırım olarak düşünüyor.

Reber Wunderlist’i 2011 yılında kurmuştu. 2015’te Microsoft bu şirketi satın aldı. 2017’de ise Microsoft To Do uygulaması için bu ürünün en sonunda ortadan kalkacağını duyurdu. Microsoft To Do, doğrudan Office yazılım paketiyle entegre edilmiş bir ürün olma özelliğini taşıyor.

Geçen yılın sonlarında Microsoft, Wunderlist’i 6 Mayıs 2020 tarihinde, yani bugün kapatacağını açıklamıştı. Belki de Reber’in yeni girişiminin duyurusunu yapmak için Wunderlist’in kapanmasından bir gün öncesini seçmesi rastlantı değildir. Wunderlist’te çalışanlara teşekkür eden Reber, yeni girişimi için eleman aradığını da açık şekilde belirtmiş oldu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER