Teknoloji

Microsoft’un gün yüzü görmemiş Windows Core Polaris sürümü internete sızdı

windows core polaris

Windows Core Polaris’e ait bir geliştirme derlemesi geçtiğimiz hafta sonu internete sızdı. Bu da Microsoft’un düşük performanslı cihazlar için özel bir işletim sistemi geliştirdiğini ortaya koyuyor.

Konu hakkında bilgisi olmayanlar için bilgi verecek olursak, Microsoft gizli bir şekilde Windows platformunun, kod adı “Windows Core OS” olan modüler bir sürümü üzerinde çalışıyor. Microsoft, Windows Core OS ile telefonlar, 2’si 1 arada bilgisayarlar, çift ekranlı bilgisayarlar ve ortak çalışma odaklı cihazlar gibi çeşitli biçimler için farklı Windows sürümleri sunmayı planlıyor.

Microsoft, Windows Core işletim sistemini kullanarak başlangıçta iki Windows çeşidi geliştirdi. Bunlar, mobil cihazlar için Andromeda ve geleneksel dizüstü bilgisayarlar için Polaris idi.

Polaris, giriş veya orta segment cihazlar için tasarlandı ve Microsoft’un Store ile sınırlı işletim sistemi konseptini bir adım daha ileri götürmek için Windows 10 S modunun yerini alması planlanıyordu. Ayrıca Polaris’in Microsoft’un Denetim Masası gibi, Windows’un tüm eski öğelerini kaldırmaya yönelik ilk girişimi olduğu düşünülüyor.

windows core polaris os

Eski bir Microsoft Polaris sürümü internete düştü

2018’den kalma, 16299 numaralı eski bir Microsoft Polaris derlemesi, hafta sonu internete sızdırıldı. Ancak bu sızıntıda bir Windows kabuğu veya uygulamaları yer almıyor. Scamdisk olarak bilinen sızıntı sızıntıda “Bunu başlatmak için bir ARM cihazına ihtiyacınız var ve sürücüleri ilk önyüklemeden önce yan yüklemeniz gerekiyor. Wim önyüklenebilir, ancak doğrudan dizin 1’i uygulayarak da yükleyebilirsiniz”, sızıntıda belirtildi. rumuzlu sızıntı kaynağı derlemenin açıklamasını aşağıdaki gibi yapıyor:

Bu PolarisOS. Bu, Masaüstü ve Dizüstü Bilgisayarlar için tasarlanmış iptal edilmiş bir Windows Core işletim sistemi sürümü. Bu görüntü, işletim sisteminin kendisinden daha fazlasını içermeyecek kadar erken. Kabuksuz geliyor ve herhangi bir yükleme yapmıyor.

Bunu başlatmak için bir ARM cihazına ihtiyacınız var ve sürücüleri ilk önyüklemeden önce elle yüklemeniz gerekiyor. Wim önyüklenebilir, ancak doğrudan dizin 1’i uygulayarak da yükleyebilirsiniz.

Sızıntı kaynağı Scamdisk, geçmişte de farklı Windows sürümlerinin gizli yapılarını sızdırmasıyla. Geçmişte Scamdisk Windows 7, Windows 8, Windows 10 ve Windows Server’ın da gizli sürümlerini yayınlamıştı.

windows core polaris os

Windows Core OS: Polaris, Andromeda ve 10X

Microsoft, “Windows 10X” adlı yeni bir Windows Core OS SKU’su üzerinde çalışmaya başladıktan sonra Polaris’i iptal etti.

Polaris gibi Microsoft; Surface Duo ve HP Elite x3 gibi mobil cihazlar için Windows Core işletim sisteminin küçük ekranlı optimize edilmiş bir sürümü olan Andromeda OS’i de iptal etti.

Microsoft, Surface Duo’da Andromeda OS’yi Android ile değiştirdi. Polaris’in yerini ise, herhangi bir cihaz biçiminde çalışacak başka bir Windows Core OS destekli işletim sistemi olan Windows 10X aldı.

Windows 10X’in bu ilkbaharda çıkması bekleniyor ve Dosya Gezgini’nin yeni bir UWP sürümü ve canlı kareleri sevmeyenler için gezinmeyi kolaylaştıracak statik Başlat Menüsü ile daha çok sıradan kullanıcılara yönelik bir sürüm olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER