Teknoloji

Sızan son ipucuna göre Microsoft Andromeda OS çalışmalarını sürdürüyor

microsoft andromeda os

Microsoft, Andromeda OS üzerinde harıl harıl çalışmaya devam ediyor gibi görünüyor. Windows 10‘un gelecek versiyonu olabileceği belirtilen bu özel işletim sistemi işleri farklı biçimde ele alıyor, birden fazla cihaza yer alıyor. Söz konusu cihazlar arasında Microsoft’un üstünde çalıştığı söylenilen çift ekranlı, katlanabilir telefon-tablet hibridi Surface cihazı da bulunuyor.

Microsoft konusundaki sızıntılarıyla bilinen WalkingCat rumuzlu Reddit kullanıcısı, Azure DevOps konulu bir Microsoft sunumuna katılmış. Buradak sunumda, Andromeda’ya atıfta bulunan, bağımlılıkları anlama konulu bir sayfa da yer alıyormuş.

https://twitter.com/h0x0d/status/1055444153704693760

Ayrıca sunum sayfasında Windows Core OS olarak nitelendirilen ve Andromeda’nın parçasını oluşturan WCOS ile ilgili çeşitli bölümler de bulunuyormuş.

Bu durum Andromeda OS üzerindeki çalışmaların sürdüğünün bir göstergesi sayılıyor. Tabii ki, bir konferansta gösterilen sunumdaki birkaç sayfaya bakarak da kesin yargıya varmamak gerekiyor.

Andromeda OS daha fazla esneklik sağlayacak

Andromeda OS daha fazla özelleştirilebilir ve daha düzenli bir işletim sistemi elde etme amacıyla tasarlanıyor. Bunun farklı cihazlara uyum sağlayabileceği belirtiliyor. Bu cihazların arasında daha önce sözünü ettiğimiz çift ekranlı cihaz da olacak. İşletim sistemi kendisini, katlanabilir ekranların konumuna göre otomatik olarak ayarlayabilecek.

Son olarak Andromeda OS Üretkenlik Modu olarak adlandırılan, işletim sisteminin aralarında geçiş yapılabilen birkaç farklı modda çalıştığını işaret eden bir mod hakkında duyumlar almıştık. Bu özel mod ise muhtemelen cihazda, geleneksel bir klavye olmadan yazı yazmayı kolay hâle getirecektir.

Öte yandan son bilgiler, Andromeda donanımının ve yazılımının 2019’da çıkacağını işaret ediyordu. İşlerin yolunda ilerlediğini umarak gelecek yılı bekleyelim. En azından sızıntılar sayesinde Microsoft tarafında çalışmaların öyle ya da böyle, sürmekte olduğunu anlıyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER