Teknoloji

Microsoft Windows 10 kullanıcılarını internet tarayıcısı yüklerken uyaracak

microsoft windows 10

Microsoft Windows 10 kullanıcılarını Google Chrome veya Mozilla Firefox yüklememeleri konusunda uyarmaya hazırlanıyor. Yazılım devi, hâli hazırda Windows 10 Ekim 2018 Güncelleştirmesi‘ne son şeklini vermek için çalışıyor. Güncelleştirmenin beta sürümünü deneyen test kullanıcıları, Microsoft Edge’e rakip bir internet tarayıcısı yüklemeye çalıştıklarında “Zaten Microsoft Edge’e sahipsiniz. Windows 10 için daha güvenli, daha hızlı tarayıcı” şeklinde bir mesajla karşılaşıyor.

Microsoft Windows 10 kullanıcılarının söz konusu mesajları kapatması mümkün. Bu uyarıların Microsoft’un Windows 10’u rahatsız edici reklam ve açılır pencerelerle doldurma geleneğinin bir parçası olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

https://twitter.com/SeanKHoffman/status/1039573136168169475

Şirket Chrome ve Firefox kullananları Edge’e çekmek için de benzer mesajları daha önce gösterse de, bu son hamle Microsoft’un Google Chrome’a karşı savaşını bir adım daha öteye taşıdığını gösteriyor. Microsoft’un kullanıcıları Edge’e yöneltmekten ziyade sinirlendirecek bu mesajları neden “iyi bir fikir” olarak değerlendirdiği ise pek anlaşılamıyor.

Microsoft Windows 10 kullanıcılarını Chrome’dan Edge’e yöneltmek için daha önce de bildirimler göndermişti. Buna ek olarak, Dosya Gezgini’nde OneDrive reklamları gösteren şirket, Windows 10’da çok sayıda gereksiz uygulamayı ön yüklü biçimde sunması nedeniyle tepki çekmişti. Microsoft benzer bir uygulamayı Windows 10 Mail üzerinden görüntülenen e-postalardaki bağlantıların Microsoft Edge üzerinde açılmasını sağlamak için de yapmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER