Teknoloji

Microsoft Store’da yapay zekâ ile hazırlanan uygulama özetleri gösterilecek

microsoft store

Microsoft‘un uygulama mağazası Microsoft Store’da yapay zekâ odaklı bir değişikliğe gidiliyor. Artık mağazadaki uygulama sayfalarında yapay zekâ tarafından oluşturulmuş yorum özetlerini görmek mümkün olacak. Burada kullanıcılara yıldızlarla verilen notlara ek olarak yorum özetlerinin en üst satırı gösterilecek.

Yapay zekâ tarafından hazırlanan özetler giderek yaygınlaşıyor. Örneğin, Artifact’te basit makale özetleri gösterilirken; Google da arama sonuçlarını özet olarak sunmak için çalışıyor. Microsoft’un her şeyi yapay zekâ ile buluşturma çabasını göz önüne alınca bu özelliğin neden sunulduğu daha iyi anlaşılıyor.

Microsoft, bu özetlerde ortaya çıkan bilgilerin nasıl inceleneceğini veya şirketin özetleri kötüye kullanıma karşı nasıl izole etmeyi planladığını ayrıntılı olarak açıklamadı.

Microsoft Store içinde yapay zekâ uygulamaları için özel bölüm oluşturuluyor

Microsoft’un uygulama mağazasındaki yapay zekâ odaklı bir diğer yenilik ise AI Hub isimli özel bir bölüm oluşturulması. Burada kullanıcılar bir şekilde yapay zekâdan yararlanabilecekleri uygulamaları bulabilecek. Şirketten yapılan açıklamada, bu bölümün müşterilere “yapay zekâ yolculuğu”nda rehberlik etmesi amacıyla tasarlandığı belirtildi.

microsoft store

Arka planda ise Microsoft İş Ortağı Merkezi’ne eklenen yeni bir geliştirici aracı ise geliştiricilerin üst veri ve diğer “sinyaller” aracılığıyla yapay zekâdan uygulamaları için etiket önerisi alması mümkün hâle geliyor. Buna ek olarak, geliştiricilerin uygulamaları için birden fazla kategori seçmesi de mümkün olacak.

microsoft store

Microsoft Store reklamları yakında Bing aramalarının sonuç sayfalarında görülebilecek. Buna ek olarak, mağazanın spot ışığı bölümüne de videolu reklamlar eklenecek. Haziran ayında Microsoft Store reklamlarının ABD dışında 150 bölgeye açılacağını belirtmekte de fayda var.

İLGİLİ HABERLER