Ulaşım

Mercedes CLA ve GLA serilerine hibrit modeller ekliyor

mercedes cla

Mercedes, CLA ve GLA serilerini hem elektrikle hem de yakıtla çalışan hibrit motorlu seçeneklerle (PHEV) genişletiyor. Alman otomotiv devi CLA serisinde iki modele, GLA serisinde ise bir modele 75 kW elektrikli motor ve 218 hp’lik akaryakıtla çalışan motoru birlikte yerleştiriyor. Böylelikle sürücülerin şehir içinde “sıfır emisyon” ile yolculuk yapması ve ihtiyaç duyduklarında da içten yanmalı motordan yararlanması mümkün hâle geliyor.

Mercedes sürücülerin fosil yakıtlarına pek fazla ihtiyaç duymayacağını düşünüyor. Şirket 56 ila 69 kilometrelik elektrikli yolculuk menzilinin pek çok kişi için yeterli olmasını öngörüyor.

Üç otomobil de 0’dan 100 kilometre hıza 6.6 saniyeye çıkıyor. Mercedes otomobillerdeki elektrik sisteminin bagaj kapasitesini etkilemeyeceğinin altını çiziyor. Şirketten verilen bilgiye göre, en yeni navigasyon teknolojisi sayesinde otomobilin mümkün olan en uzun süre boyunca elektrik modunda kalıyor.

Hibrit motorlu Mercedes CLA ve GLA modelleri, Avrupa’da ilkbaharda siparişe çıkacak. Otomobillerin siparişin ardından birkaç hafta içinde sahipleriyle buluşacağı belirtildi. Şirket yeni modellerin fiyatlarını açıklamasa da, A ve B serilerindeki hibrit modeller Avrupa’da 37 bin avro civarında fiyatlarla satılıyor. CLA ve GLA serilerinin de bu fiyatlardan fazla uzaklaşması beklenmiyor.

İLGİLİ HABERLER