Teknoloji

LG G4 serisine iki yeni üye: LG G4c ve G4 Stylus

lg-g4c-190515
LG G4c

LG geçen yıl olduğu gibi bu yıl da G4 serisini yeni orta segment cihazlarla daha zenginleştiriyor, farklı zevkler için farklı ekran büyüklüklerine sahip cihazlar sunuyor.

LG G Stylo veya Kuzey Amerika ve Güney Amerika dışındaki adıyla G4 Stylus, G4’ün ekran büyüklüğünü 5.5 inç’ten 5.7 inç’e yükseltiyor, buna ek olarak not alma ve çizim işlemleri için kapasitif ekran kalemini de beraberinde getiriyor. G4c modeliyse ekran büyüklüğünü 5 inç’e indiriyor. Birkaç yıl önce 5 inç ekranlı telefonları büyük bulurduk, ancak şimdi LG’nin bu telefon için “kompakt” nitelendirmesinde bulunduğunu görüyoruz.

[quote_box_center]İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: LG G4 İncelemesi[/quote_box_center]

Ne var ki, her iki cihaz da G4’ün üst sınıf teknik özelliklerini barındırmıyor. İlk olarak hem G4c hem de G Stylo modellerinde G4’ün kamerası bulunmuyor. G Stylo’nun LTE versiyonunda çözünürlük 16 megapikselden 13 megapiksele, 3G versiyonunda ise 8 megapiksele iniyor. G4c’de de 8 megapiksel çözünürlüklü arka kamera bulunuyor. G Stylo G4’ün lazer destekli odaklama sistemini barındırıyor, ancak bunu G4c’de görmüyoruz. Her ikisi de 5 megapiksel çözünürlüklü ön kameralar taşıyor.

lg-g4-stylus-190515
LG G Stylo veya G4 Stylus

 

Hem G Stylo hem de G4c’de iç donanım bileşenleri bakımından aşağı doğru iniş gözlemleniyor. G4’ün 3 GB RAM’i varken, her iki yeni modelde 1 GB RAM yer alıyor. Ayrıca 32 GB dahili hafıza yerine sadece 8 GB dahili hafızaya yer verildiğini görüyoruz. Yine de, LG bu iki telefonda da microSD kart yuvasıyla genişleme imkanı sunuyor. Ekranlarda da indirgeme durumu söz konusu. G4’ün 5.5 inç, 2560 x 1440 piksel çözünürlüklü ve 538 ppi piksel yoğunluklu fantastik QHD ekranı yerine, G4 Stylus’ta 258 ppi, G4c’de ise 294 ppi piksel yoğunluklu ekranlar görüyoruz.

LG bu daha düşük profilli teknik özelliklerin karşılığında daha düşük fiyatlarla pazardan büyük pay kapmayı hedefliyor. Ne var ki, Güney Koreli şirket bu telefonların ne kadara satılacağını henüz net olarak açılmadı. Bunun için LG G Stylo ve G4c’nin önümüzdeki haftalarda önemli pazarlarda piyasaya sunulmasını beklememiz gerekiyor. Bu pazarlar arasında Türkiye’nin de bulunduğunu tahmin ediyoruz.

Bu arada hem G4c hem de G Stylo’da G4’ün dikişli, orijinal deri kaplamalı arka kapaklarını görmüyoruz. Bunun yerine doğal renklerle bezenmiş arka kapakları göreceğiz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER