Teknoloji

Spotify kullanıcıları Starbucks şubelerinde müzik seçimine katkıda bulunabilecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Starbucks-Spotify-Logo-200515

Farklı sektörlerden şirketlerle işbirliğine giderek tekliflerini çeşitlendirme fırsatlarını sıklıkla değerlendiren çevrim içi müzik servisi Spotify, şimdi de dünyanın en popüler kahve zinciri Starbucks ile birlikte kullanıcılarına “türünün ilk örneği” olarak nitelenen bir müzik ekosistemi sağlamaya hazırlanıyor.

Spotify ve Starbucks arasında imzalanan uzun süreli anlaşma çerçevesinde ilk olarak ABD’deki 7 bin Starbucks şubesinde söz konusu müzik ekosistemi faaliyete geçecek. Starbucks’a gelen Spotify kullanıcıları mağazada çalan müziklere erişebildikleri gibi, mağazada çalacak şarkıların seçimine de katkı sağlayabilecekler. Önümüzdeki sonbaharda aktif hâle gelecek servis, ABD’nin ardından Birleşik Krallık ve Kanada’da kullanıma sunulacak.

Starbucks çalışanlarına program kapsamında ücretsiz Spotify Premium üyeliği sunulması ve böylelikle özel Spotify çalma listelerinin oluşturulması planlanıyor. Söz konusu Spotify listelerine Starbucks’ın mobil uygulaması aracılığıyla da erişilmesi öngörülüyor.

Spotify’ın içine eklenecek özel Starbucks bölümü sayesinde de Spotify kullanıcıları, bir Starbucks şubesine gitmeden de Starbucks müziklerine erişebilecek. Starbucks müziklerini Spotify üzerinde sıklıkla dinleyenlere My Starbucks Rewards sadakat programı kapsamında yıldızlar armağan edilecek.

İLGİLİ HABERLER