Microsoft, Windows 10 uygulamalarının Xbox One oyun konsolu üzerinde çalıştırılabileceğinin müjdesini daha önce vermişti. Bu entegrasyonun nasıl işleyeceğinin ilk örnekleri de yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Netflix ve MSN Weather gibi
Nisan 2015'te Microsoft yeni işletim sistemi Windows 10'u 2018 yılında 1 milyar cihazda çalışıyor olacağı şeklinde iddialı bir tahminde bulunmuştu. Şirket geçtiğimiz hafta sonuna girilirken bu zaman tahmininde güncellemeye gitti.
Microsoft Xbox Play Anywhere girişimini geçtiğimiz ay E3 etkinliği sırasında duyurmuştu. Söz konusu girişim, kullanıcılara çoklu platform desteği sunan oyunları satın alma ve bunları Xbox One ya da Windows 10
Microsoft'un Windows 10 yükseltme bildirimleri bir hava durumu bülteninin tam da ortasında çıkan bildirim penceresiyle, 10 bin dolarlık tazminat davasıyla ve genel olarak birçok insanı sinirlendirmesiyle konuşuldu. Şirket normal yükseltme
Microsoft, Windows 10 için hazırladığı ilk büyük güncellemenin yayın tarihini, sehven de olsa, açıkladı. Windows 10 Yıldönümü Güncellemesi, 2 Ağustostan itibaren kullanıcılara dağıtılacak. Şirket, söz konusu duyuruyu paylaştığı ve sadece
Microsoft Windows 10 yüklemeleri konusunda oldukça agresif bir strateji izliyor. Bu agresif strateji, pek çok kişinin tepkisine yol açıyor. Sonunda bu kişilerden birisi, tepkisine karşılık almayı başardı. The Seattle Times'ta
Microsoft Windows 10 işletim sistemi için "temiz kurulum" gerçekleştirmeyi önemli ölçüde kolaylaştıracak bir aracı test ediyor. Yazılım devi, Windows 10 kullanıcılarına PC'yi sıfırlama ve orijinal kuruluma geri dönme imkanını daha
Bu yaz önemli bir güncellemeden geçecek tek platform Windows 10 değil. Windows 10'un kapsama alanını Xbox One'ı da içine alacak şekilde genişletmek adına büyük bir hamle geliştirmeye hazırlanan Microsoft, yeni nesil
Lenovo cihazlarının Cortana destekli uygulamalar barındıracağını geçtiğimiz yılın mayıs ayında açıklamıştı. Şirketin bahsettiği uygulamalardan biri olan ReachIt sonunda beta sürecini tamamlayarak kullanıma sunuldu. Lenovo Cortana tabanlı olan ReachIt ile kullanıcılarının
Microsoft Windows 10 işletim sistemli bilgisayarlarda Android telefon bildirimlerinin gösterilebilmesini geçtiğimiz ay mümkün kılmıştı. Şirket şimdi aynı özelliği Windows 10 Mobile'a getirmeye hazırlanıyor. İşletim sistemi için yayınlanan en son ön