Teknoloji

Microsoft Windows 10 yüklemeye zorladığı için tazminat odedi

windows 10

microsoft windows 10Microsoft Windows 10 yüklemeleri konusunda oldukça agresif bir strateji izliyor. Bu agresif strateji, pek çok kişinin tepkisine yol açıyor. Sonunda bu kişilerden birisi, tepkisine karşılık almayı başardı. The Seattle Times’ta yer alan habere göre, Microsoft otomatik Windows 10 yüklemesi nedeniyle Kaliforniya’da bir seyahat acentesi işleten Terri Goldstein’a 10 bin dolar ödedi.

Goldstein, Windows 10’un iş bilgisayarına rızası olmadan yüklendiğini belirtti. Yükleme işleminin ardından bilgisayarının çalışmamaya başladığını söyleyen Goldstein, zararının karşılanması için Microsoft’u dava etti. Dava Goldstein’ın lehine sonuçlanırken, ilk başta bu karara itiraz eden Microsoft itirazını geri çekti ve Goldstein’a 10 bin dolar ödedi.

Microsoft’tan konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, şirketin konun büyümesini ve yeni davalara ön ayak olmasını engellemek amacıyla şikayetini geri çektiği belirtildi. Windows 10 yükseltme sistemi nedeniyle başka davaların gelmesi durumunda Microsoft’un nasıl bir tavır takınacağı bilinmiyor.

Microsoft Windows 10 güncellemesini teşvik için agresif bir tutum takınmıştı

Windows 10 geçtiğimiz yılın temmuz ayının sonunda yayınlanmıştı. Şirketin işletim sistemi için uyguladığı agresif güncelleme politikası, o dönemden bu yana çeşitli tepkileri de beraberinde getirmişti. Ancak önümüzdeki ay Yıldönümü Güncellemesi’nin yayınlanmasıyla birlikte bu tepkilerin son bulması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER