Teknoloji

Microsoft Windows 10 için “temiz kurulum” aracı test ediyor

windows 10

microsoft windows 10Microsoft Windows 10 işletim sistemi için “temiz kurulum” gerçekleştirmeyi önemli ölçüde kolaylaştıracak bir aracı test ediyor. Yazılım devi, Windows 10 kullanıcılarına PC’yi sıfırlama ve orijinal kuruluma geri dönme imkanını daha öncesinde vermişti. Yeni araç ise Windows 10’a PC üreticileri tarafından yüklenen yazılımlardan kurtulma ve temiz bir Windows 10 kopyası elde etme fırsatını sağlıyor.

Söz konusu araçtan şu an için Microsoft’un Windows test programına üye olan kullanıcılar faydalanabiliyor. Ancak şirketin bu aracı tüm kullanıcılarına sunması oldukça muhtemel gözüküyor. Yıldönümü Güncellemesi’nin yayınlanması için kana süre giderek azalırken, “temiz kurulum” aracının Windows 10’un test kullanıcılarını memnun edeceğini söylemek yanlış olmayacaktır. Hafta içinde test kullanıcılarına iki adet Windows 10 sürümü ulaştıran Microsoft, Yıldönümü Güncellemesi yayınlanmadan önce mümkün olduğunca fazla sayıda açığı tespit edip kapatmayı amaçlıyor.

Microsoft Windows 10 Mobile’da değişikliğe gidiyor

Microsoft “temiz kurulum” aracının yanı sıra, Windows 10 Mobile için de bazı değişiklikler hazırladı. Kids Corner (Çocuk Köşesi) özelliği az kullanıldığı için Windows 10 Mobile’dan çıkarıldı. Windows Insider programını yöneten Dona Sarkar, Kids Corner özelliğinin kullanım oranının gelişimini sürdürmek için yetersiz olduğunu ifade etti.

Kullanıcılara belirli uygulamaların ve özelleştirilmiş bir Başlat ekranının bulunduğu kilitli bir profil oluşturma imkanı sağlayan Apps Corner (Uygulama Köşesi) özelliği ise Windows 10 Mobile bünyesindeki varlığını sürdürüyor.

İLGİLİ HABERLER