Teknoloji

Windows 10 uygulamaları Xbox One’da boy göstermeye başladı

windows 10 uygulamalari xbox oneMicrosoft, Windows 10 uygulamalarının Xbox One oyun konsolu üzerinde çalıştırılabileceğinin müjdesini daha önce vermişti. Bu entegrasyonun nasıl işleyeceğinin ilk örnekleri de yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Netflix ve MSN Weather gibi evrensel Windows 10 uygulamaları, son ön izleme sürümüyle birlikte Xbox One’da çalıştırılabiliyor.

Windows Central sitesinde yer alan habere göre, Groove Music uygulaması da yayınlanacak güncellemesiyle birlikte Xbox One üzerinde çalışır hâle gelecek. Uygulama arka planda müzik oynatma desteği de sunacak.

Yeni uygulamalar evrensel oldukları için Xbox One’da da masaüstündekine benzer bir deneyim yaşatacak. Geliştiriciler uygulamalarını daha büyük bir ekrana ve Kinect ile kontrole uyum sağlayabilecek biçimde sunabilecek.

Windows 10 uygulamaları Yıldönümü Güncellemesi sonrasında Xbox One’da daha yoğun görülecek

Üçüncü taraf Windows 10 uygulamalarının ilk etapta Xbox One’da yoğun biçimde yer alması beklenmiyor. Ancak iki hafta içinde Windows 10 Yıldönümü Güncellemesi’nin de yayınlanmasıyla birlikte Xbox One üzerinden erişilebilen uygulamaların sayısının artması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER