Teknoloji

Xbox One Cortana’ya yaz güncellemesiyle kavuşacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

xbox one cortanaBu yaz önemli bir güncellemeden geçecek tek platform Windows 10 değil. Windows 10’un kapsama alanını Xbox One’ı da içine alacak şekilde genişletmek adına büyük bir hamle geliştirmeye hazırlanan Microsoft, yeni nesil oyun konsolunun işletim sistemine de uzun süredir beklenen bazı özellikleri eklemeyi planlıyor.

Yaz aylarında yayınlanacak Xbox güncellemesi, uzun süredir beklenen Xbox One Cortana buluşması gerçeğe dönüştürecek. Oyun konsolu sahiplerinin karşılaşacağı bir diğer yenilik ise Xbox ve Windows mağazalarının birleştirilmesi olacak.

Microsoft ilk etapta Cortana’nın 2015’in ortalarından itibaren Xbox One’a geleceğini açıklamıştı. Ancak şirket daha sonrasında bu özelliği “2016’nın içinde” kullanıma sunacağını duyurmuştu. Yazılım devi, bir yıllık gecikmeyle de olsa, Cortana’yı oyun severlerin sorularını yanıtlamaya hazır hâle getirmişe benziyor.

xbox-one-cortana-070616-2Microsoft’un dijital asistanı, Xbox One’da, Windows 10’da olduğu gibi, kendisine sorulan soruları web’den aldığı destekle yanıtlayabilecek. Kullanıcılar Cortana’ya Xbox Live arkadaşlarının ne oynadığını sorabilecek ve dijital asistandan kendileri için bir parti oluşturmasını da isteyebilecek. Oyuncuların Cortana ile iletişim kurmak için o anda yaptıkları işi veya oyunu bırakmaları gerekmeyecek. Cortana, Xbox One’da Kinect ve diğer oyun kulaklıklarıyla da çalışabilecek.

Güncellemenin getireceği bir diğer yenilik ise Xbox ve Windows mağazalarının birleştirilmesi oluyor. Bu birleşme sayesinde o anda kullanılan cihazdan veya platformdan bağımsız olarak oyun ya da içerik aramak ve satın almak mümkün hâle geliyor. Bu birleşme Universal Windows Platform uygulamalarının Xbox One’a gelişinin de önünü açıyor.

Xbox ön izleme üyeleri, güncellemenin getireceği imkanlardan faydalanmaya daha önce başlayacak. Kademeli biçimde dağıtılacak güncelemenin kesin yayın tarihi ise henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER