Teknoloji

Windows 10 Mobile bildirimleri PC’de görüntülenecek

windows 10 mobile güncellemesiMicrosoft Windows 10 işletim sistemli bilgisayarlarda Android telefon bildirimlerinin gösterilebilmesini geçtiğimiz ay mümkün kılmıştı. Şirket şimdi aynı özelliği Windows 10 Mobile’a getirmeye hazırlanıyor. İşletim sistemi için yayınlanan en son ön izleme sürümü, test kullanıcılarının bildirimlerini bilgisayarlarıyla eş zamanlama fırsatını veriyor.

Bu özellikten faydalanabilmek için hem telefonda hem de bilgisayarda Windows 10’un en güncel test sürümünün yüklü olması gerekiyor. Android kullanıcıları ise Cortana’nın en yeni sürümünü indirerek özelliği aktif hâle getirebiliyor.

Microsoft bildirimleri eş zamanlamak adına hem Windows 10’da hem de Windows 10 Mobile’da Cortana’dan faydalanıyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde bazı bildirimleri bilgisayar üzerinden de yanıtlayabiliyor.

Son sürüm Cortana’ya Windows 10’un mobil versiyonuna özgü bazı özellikler de kazandırıyor. Örneğin, kullanıcılar “Bu fotoğrafı bilgisayara gönder.” şeklinde sesli bir komut vererek çektikleri fotoğrafları bilgisayara aktarabiliyor. Microsoft Cortana’ya kullanıcıların konuşması sırasında beliren yeni bir animasyon daha eklemeyi de ihmal etmedi.

Bu yeni özelliklerin tüm Windows 10 kullanıcılarıyla buluşması için temmuz ayının sonunda yayınlanacak Yıldönümü Güncellemesini beklemek gerekiyor. Söz konusu güncelleme hem PC hem de mobil cihazlara yüklenebilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER