Teknoloji

Windows 10 yükseltme bildirimi bu sefer tam ekranda karşınıza çıkabilir

windows 10

windows 10Microsoft’un Windows 10 yükseltme bildirimleri bir hava durumu bülteninin tam da ortasında çıkan bildirim penceresiyle, 10 bin dolarlık tazminat davasıyla ve genel olarak birçok insanı sinirlendirmesiyle konuşuldu. Şirket normal yükseltme yönerge ekranında bazı oynamalar yaparak bunu mevcut Windows 7 ve Windows 8.1 kullanıcıları için daha rahat anlaşılır hâle getirmişti. Şimdiyse kullanıcıları Windows 10’a yükseltmeleri için son bir gayretle ikna etmeye hazırlanıyor.

Microsoft’un ücretsiz Windows 10 yükseltme teklifi 29 Temmuz tarihinde bitiyor. Microsoft, sunduğu teklifin bitmesine çok az bir süre kalan tam ekranda açılan bildirimlerle insanların dikkatini çekmeyi amaçlıyor. “Rahatsız ettiğimiz için üzgünüz” şekline bir mesajla açılan bu pencerede ücretsiz Windows 10 yükseltme teklifinin 29 Temmuzda biteceği hatırlatılıyor.

windows 10 yükseltmeSöz konusu bildirimi alan Windows 7 ve Windows 8.1 kullanıcıları hemen yükseltmeye başlayabilecekleri gibi, daha sonra üç kez daha anımsatması için ertelemede bulunabiliyor veya daha sonra hiç bildirimde bulunulmamasını tercih edebiliyor. Ancak herkes bu bildirimi göremeyecek. Microsoft, “Windows 10’u Edinin” uygulamasının en son sürümüne sahip olmayanların tam ekranda yükseltme bildirimlerini göremeyeceklerini belirtiyor.

Eğer mevcut bir makine en son sürüm ile uyumlu değilse, daha önce en son işletim sistemi sürümü kurulmuş ve kaldırılmışsa, ya da yükseltme işlemi daha önce başarısız olmuşsa, bu kullanıcılar da tam ekranda yükseltme bildirimlerini görmeyecekler. Ayrıca Windows 10 yükseltme bildirimlerini engellemek için var olan yöntemler de bu yeni tam ekran bildirimini önlüyor.

Microsoft, 29 Temmuzdan sonra yükseltme yapmak isteyenlerden 119 dolar talep edecek. Şirket tüm Windows 7 ve Windows 8.1 kullanıcılarına sunduğu ücretsiz tekliften önümüzdeki birkaç hafta içinde bir an önce yararlanmaları tavsiyesinde bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER