Manşetler

İşte gelecek Galaxy Unpacked etkinliğinde tanıtılması beklenen Samsung cihazları

galaxy z fold 3 galaxy z flip 3
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter’ın ünlü teknoloji sızıntı kaynaklarından olan Evan Blass’ın bir dizi tweet’i sayesinde artık Samsung’un gelecek Galaxy Unpacked etkinliğinde neleri göreceğimizi az çok biliyoruz. Blass, iki yeni Galaxy katlanabilir telefonu, yeni bir Galaxy FE telefonu, iki yeni Galaxy Watch ve hatta bir dizi yeni Galaxy Buds’ın görüntülerini, GIF animasyonlu tanıtımlarıyla birlikte paylaştı. Ayrıca etkinliğin bir ay sonra, 11 Ağustos’ta gerçekleştirileceğini söyledi.

İlk olarak katlanabilir telefonlara baktığımızda, Blass daha önce, söylentilere göre Galaxy Z Fold 3 (S Pen kalemini destekleyebilir) ve Galaxy Z Flip 3 olarak adlandırılacak cihazların resmi olarak görünen fotoğraflarını sızdırmıştı. Yeni paylaştığı GIF animasyonlar bu cihazlara her açıdan bakmayı sağlıyor.

Blass’ın paylaştığı GIF animasyonlarda Z Fold 3 beyaz, yeşil ve siyah renklerde görülüyor:

Blass Z Flip 3’ün mor, siyah, altın ve yeşil renk seçeneklerini paylaştı:

Ayrıca Blass’ın tweet dizisi, Samsung Galaxy S21 FE gibi görünen cihazın beyaz, sarımsı gri, mor ve siyah renklerine ait GIF animasyonlarını da içeriyor. Eğer bu telefon piyasaya çıkarsa, muhtemelen S21’in orta segmente mensup bir sürümü olacak. Bununla birlikte S20 FE‘nin S20’ye benzemesi gibi,  Samsung’un amiral gemisinden çok fazla tasarım ilhamı alacak gibi görünüyor.

Bu telefonun gerçekten üretimde olup olmadığı henüz cevaplanmamış bir soru niteliğini taşıyor. Geçtiğimiz haziran ayında, Samsung’un telefonun üretimini durdurduğunu iddia eden bir habere yanıt olarak şirket, “iddia edilen üretimin askıya alınmasıyla ilgili hiçbir şeyin belirlenmediğini” söyledi. Blass’tan gelen bu GIF’ler, telefonun çıkışa hazır olduğunun bir işareti olabilir.

Ancak Blass sadece telefonların GIF’lerini paylaşmakla kalmadı, aynı zamanda iki yeni Samsung saatinin GIF animasyonlu tanıtım görüntülerini de paylaştı. Dönen bir çerçeve ve sağ tarafta iki düğme barındırıyor gibi görünen bir model, Samsung Galaxy Watch 4 Classic hakkındaki söylentilerle yakından örtüşüyor. Blass’ın beyaz, siyah ve gri renklerde tweet’lerini attığı saatin, Google ve Samsung’un yeni akıllı saat platformuyla çalışması bekleniyor.

Blass tarafından paylaşılan diğer saat, Galaxy Watch Active 4 söylentileriyle örtüşüyor gibi görünüyor. Bu saat dönen bir çerçeveye sahip görünmüyor. OnLeaks ve GizNext‘e göre 44 mm ve 40 mm ile iki farklı boyutta gelebilir. Blass, saatin gri, koyu yeşil, beyaz, şeftali renkli versiyonlarının birer GIF animasyonunu, ayrıca siyah renkli versiyonunun iki farklı GIF’ini paylaştı.

Ayrıca Blass’ın GIF paylaşımları dizisi, Galaxy Buds 2 hakkındaki söylentilere uyan, henüz duyurusu yapılmamış Buds kulaklıkların üç farklı rengini içeriyor. Sızıntı kaynağı Ice Universe‘e göre bu kulaklıklar aktif gürültü engelleme özelliğine sahip olacak. Blass’ın GIF’leri yeşil, siyah ve beyaz renkli Buds kulaklıkların görüntülerini içeriyor. Ayrıca kulaklık ve kasa kombinasyonları gösteren, daha önce 91mobiles tarafından paylaşılan taslak fotoğraflarla da örtüşüyor.

Son olarak tüm bu ürünlerin tanıtılacağı söylenen Galaxy Unpacked etkinliği için verilen 11 Ağustos tarihinden bahsedelim. Samsung, haziran sonunda Google ile geliştirdiği akıllı saat platformunu tanıttığında, “bu yazın ilerleyen zamanlarında” bir Unpacked etkinliğinin olacağını söylemişti. Dolayısıyla 11 Ağustos bu zaman penceresinin içine giriyordu. Şirket birkaç yıldır ağustos’un başlarında bir Unpacked etkinliği düzenliyor, bu da 11 Ağustos’un olağan düzenin dışında olmayacağı anlamına geliyor.

Samsung bu ürünlerin hiçbirini veya etkinlik tarihini resmi olarak açıklamadığı için Blass’ın sızdırdığı şeylerin resmiyet kazanmaması ihtimali var. Ancak Blass’ın geçmişteki performansı ve paylaştığı GIF’lerin detayları göz önüne alındığında, Samsung’un bir sonraki Unpacked etkinliğindeki en büyük gündem maddelerinden bazıları ortaya çıkmış olabilir.

İLGİLİ HABERLER