Teknoloji

Galaxy S21 FE üretiminin durduğu iddia ediliyor

samsung galaxy s21 fe

Samsung’un bu yıl Galaxy Note 21’i çıkarmaması neredeyse kesin gibi görünüyor. Şirketin Note 21 yerine üç telefonu tanıtması bekleniyor. Katlanabilir ekranlı iki telefona Galaxy S21 FE modelinin de eşlik etmesi öngörülüyor. S21 FE’nin satışlarının pek iyi gitmediği söylenen S21 serisi için bir ateşleyici olabileceği söyleniyor.

Ancak S21 FE cephesinden gelen son haberler pek iyi görünmüyor. İddialara göre, Güney Koreli şirket kilit bir bileşenin tedariğinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle akıllı telefonun üretimini durdurdu.

S21 FE, akıllı telefon pazarının iddialı cihazlarından biri olma potansiyelini taşıyor. Standart S21 kadar da üst segment olmayacak gibi görünen S21 FE’nin yurt dışında 630 ila 720 dolar arasında satılacağı söylenen akıllı telefonun Snapdragon 888 işlemci ve 8 GB RAM gibi güçlü bileşenleri plastik bir kasada sunması bekleniyor.

Ancak Güney Kore kaynaklı yeni bir habere göre, Samsung çip tedariğinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle telefonun üretimini durdurdu. Bu iddianın ilk sahibi ETNews sitesi haberini kaldırsa da, detayların internette dolaşmasını engellemiyor. Samsung’un işlemci kaynaklarını daha pahalı cihazlar olan Galaxy Z Fold 3 ve Z Flip 3’e kaydırdığı iddia ediliyor.

Samsung ise konuyla ilgili olarak Bloomberg’e gönderdiği kısa açıklamada, Galaxy S21 FE üretimine dair kararın henüz verilmediğini belirtti. Bu açıklama hem sorunun varlığını hem de S21 FE’nin hazırlıkları için doğrulama niteliği taşıyor. Sürecin nasıl şekilleneceğini görmek için biraz daha beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER