Manşetler

Google yeni Wear OS sürümünü ve Samsung ile iş birliğini duyurdu

google wear os
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google’ın akıllı saatlerinde çalışan işletim sistemi Wear OS için Google I/O 2021 etkinliğinde önemli bir duyuru bekleniyordu. Beklenti gerçeğe dönüştü ve Google, Wear OS için kapsamlı yenilikleri ve Samsung ile iş birliğini duyurdu.

Android 12 ile ilgili yeniliklerin de duyurulduğu Google I/O açılış konuşması sırasında tanıtılan akıllı saat işletim sisteminin yeni sürümü, eskisinden farklı bir tasarım diline sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Yeni saat yüzleri, geliştirilmiş uygulamalar ve karanlık bir tema var.

Google, basın sitesinde konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Giyilebilir teknolojinin insanların yaşamları üzerindeki olumlu etkisiyle hareket ediyoruz ve yeni, birleşik platformumuzu Samsung ile paylaşmaktan heyecan duyuyoruz.” dedi.

Wear OS ile Tizen birleştiriliyor

Yeni Wear OS sürümü, Güney Koreli firmanın Tizen ile olan gelişimi ve deneyiminden yararlanılarak Samsung ile birlikte geliştirildi. Gerçekten de, Wear OS ve Tizen yeni sürüm için etkili bir şekilde birleştirilmişe benziyor. Bu yeni sürüm “yeni Samsung Galaxy Watch” modeliyle birlikte bu yılın ilerleyen zamanlarında piyasaya sunulacak.

Ayrıca yeni işletim sistemi, Google’ın sağlık ve fitness özellikleri için Fitbit satın almasından yararlanıyor. Fitbit akıllı saatlerinde ve diğer giyilebilir ürünlerinde gördüğümüz sağlıklı yaşam ve fitness özellikleri işletim sistemine ekleniyor.

Buna ek olarak Fitbit, kendi Wear OS tabanlı akıllı saatlerini de geliştirecek.

Diğer özelliklere baktığımızda, uygulamalar arasında geçişler ve kullanıcı arayüzünde gezinti daha iyi hâle getirildi. Ayrıca Google Play, Haritalar ve YouTube Müzik de dahil olmak üzere Google, kendi Wear OS uygulamalarını da geliştirdi.

İLGİLİ HABERLER