Manşetler

iPhone X ve Galaxy Note 8 hız testinde karşı karşıya – Video

iPhone X’un piyasaya çıkışından sonra bu telefonun performansını gerçek kullanım testleriyle görme fırsatını elde ediyoruz. Bunun yanı sıra çeşitli karşılaştırmalar da yapılıyor. Bunlar içinden en ilginç olanları, Apple’ın en son telefonunun Samsung’un en yeni telefonuyla yapılan karşılaştırmaları oluyor.

EverythingApplePro ve SuperSaf adlı iki YouTube kanalı iPhone X’u Samsung Galaxy Note 8 ile yan yana getiriyor. Test edilen Galaxy Note 8’de Qualcomm Snapdragon 835 işlemci yer alırken, iPhone X’da Apple tasarımı A11 Bionic yonga bulunuyor.

Söz konusu ağır görevler ve güç gerektiren uygulamalar olduğunda iPhone X Galaxy Note 8’i yeniyor gibi görünüyor. Bu da A11 Bionic’in gerçekten güçlü bir işlemci olduğunu gösteriyor. Ancak Samsung’un telefonunda Apple’ınkinden iki kat daha fazla RAM bulunuyor. Bu ek bellek alanı sayesinde iPhone’a göre daha fazla uygulama önbellekte tutulabiliyor. Eğer çok uygulama açılırsa, iPhone X bellek miktarı azaldığında, çok yer kaplayanları siliyor. Ne var ki, fazla bellek tüketiminde bulunmayan sohbet, sosyal ağ ve eğlence uygulamalarının kullanımında fazla sorun olmayacaktır.

Galaxy Note 8 ise bazı web uygulamalarını iPhone X’a göre daha hızlı açıyor. Aynı zamanda web sayfalarını da Apple’ın en yeni ve en iyi iPhone’undan daha hızlı yüklüyor.

EverythingApplePro‘nun videosunda Face ID’nin hızı Galaxy Note 8’in iris tarayıcısıyla da karşılaştırılıyor. Her iki cihaz da kilitli ekranı hızlı şekilde açıyor gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER