Teknoloji

iPhone için Ping uygulaması anında mesajlaşma ve e-postayı tek potada toplamayı amaçlıyor

Mobil platformlardaki e-posta uygulamaları arasında kıyasıya bir mücadelenin sürdüğünü söylemek pek yanlış olmayacaktır. İrili ufaklı çok sayıda uygulamanın var olduğu pazara yeni bir isim daha girmeye hazırlanıyor. 18 Eylülde iPhone için yayınlanacak olan Ping, 2013 yılında bir e-posta uygulamasından beklenen pek çok özelliği bünyesinde topluyor. Erteleme, push bildirim desteği, bültenler ve promosyonlar için ayrı bir bölüm gibi özellikleri barındıran uygulama, geleneksel e-posta mesajlaşmalarını da sohbet balonlarının kullanıldığı bir tasarımla gösteriyor.

ping-iphone-050913

Uygulamanın ana tasarımının da konuşmalar üzerine kurulu olması, kullanıcıların konu yerine kişi isimlerinin göründüğü bir gelen kutusu görmesine neden oluyor. Bu durum Ping’in bir anında mesajlaşma uygulaması olarak algılanmasına neden olsa da, Ping temelde anında mesajlaşma ve e-postayı tek potada toplayan bir uygulama kimliği taşıyor.

Ping kullanıcısı olmayan bir kişiye e-posta gönderildiği zaman sade bir e-posta işlemcisi kimliği taşıyan uygulama, alıcı da Ping kullanıcısı olduğu zaman başka bir çehreye bürünüyor. Uygulama otomatik olarak anında mesajlaşma görünümüne geçerken; okundu bildirimleri, ”yazıyor” göstergesi ve pek çok eklenti devreye giriyor. E-posta trafiğinden sonra Ping kontrol edildiği zaman ise konuşmalar anında mesajlaşma görünümünde gerçekleşmesine rağmen, e-posta görünümünde gösteriliyor.

Ping anında mesajlaşmadan etkilenen tasarım unsurları ve işlevlere ek olarak, Viber ve Skype’ı hatırlatan video ve sesli sohbet özelliklerini de barındırıyor. Yazıyı ses ve görüntüyle bir araya getirme konseptini Google da bütünleşik mesajlaşma servisi Hangouts da uyguluyor.

E-postanın günümüzde aldığı şekil göz önünde bulundurulunca Ping’in sunduğu konsept biraz daha mantıklı bir hale bürünüyor. Artık pek çok yerde e-postalar kişiler arası veya grup içi kısa mesajlaşmalar halini almış durumda. E-postaya dayalı olarak çalışan Ping aynı zamanda sadece Ping kullanıcılarının dahil olduğu bir ağ da sunuyor. Bu ağ izole bir yapıda olsa da, içindekilere oldukça sağlam faydalar getiriyor. Modern bir konsept olarak ortaya çıkan Ping’in yayınlanmasının ardından alacağı geri dönüşleri görmek içinse biraz beklemek gerekiyor.

İlgili >> Ping, The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER