Teknoloji

Apple iPhone’ların kullanılmış orijinal parçalarla onarımı mümkün kılıyor

apple avrupa birliği

Apple, iPhone’lar için başlattığı self servis ve bağımsız onarım programları için yeni çözümler sunuyor. Artık iPhone sahiplerinin telefonlarını kullanılmış orijinal parçalarla tamir etmesi mümkün olacak. Daha önce böyle bir imkan mevcut değildi.

“Parça kalibrasyonu” adı verilen yeni bir süreç sayesinde bu imkan kullanılır hâle geliyor. Artık başka bir iPhone’a takılan kullanılmış bir parça bu süreçten geçecek ve orijinalse herhangi bir kısıtlama olmadan çalışabilecek.

Böylece kullanıcılar veya bağımsız servis noktaları, parçaları diğer iPhone’lardan alınan parçalarla değiştirebilecek. İlk olarak sonbaharda belli iPhone modelleri için bu destek sunulacak. Şirket kullanılmış orijinal parçaların “tıpkı yeni orijinal parçalar gibi, orijinal fabrika kalibrasyonunun sağladığı tüm işlevsellik ve güvenlikten yararlanacağını” vurguluyor.

Apple “parça eşleştirme” uygulamasını iPhone’un “gizliliğini, güvenliğini ve güvenliğini korumak açısından kritik” olduğunu söyleyerek savunmaya devam ediyor. Söz konusu işlem, “tamir edilen parçanın orijinal olup olmadığının teyit edilmesi ve parça hakkında bilgi toplanması” olarak tanımlanabilir. Şu ana kadar bir iPhone parçasını başka bir iPhone’da kullanılan bir parçayla değiştirmeyi denediyseniz, parçanın kullanıldığı orijinal iPhone ile “eşleştirilmiş” olması nedeniyle bu bir sorun teşkil ediyordu.

Şirket son iki yıldır Face ID veya Touch ID için kullanılan biyometrik sensörler gibi parçaların yeniden kullanımını bile mümkün kılmak için çalışıyor ve bu sonbahardan itibaren tüm parçaların kalibrasyonu, parça kurulduktan sonra cihazda gerçekleştirilecek. Gelecekte çıkacak olan iPhone’lar, kullanılmış biyometrik sensörler için destekle birlikte gelecek ve müşterilerin ve servis sağlayıcıların, mantık kartının değiştirilmesini gerektirmeyen parçaları sipariş ederken artık cihazın seri numarasını vermelerine gerek kalmayacak.

Apple ayrıca çalınan iPhone’ların parçalara ayrılmasının önüne geçmek için Aktivasyon Kilidi’ni iPhone parçalarını da kapsayacak şekilde genişletiyor. Bu nedenle, onarım altındaki bir cihaz, desteklenen bir parçanın Etkinleştirme Kilidi veya Kayıp Modu etkin olan başka bir cihazdan alındığı tespit edilirse, yeni telefona yüklendikten sonra o parçanın kalibrasyonu kısıtlanacak.

Apple Parça ve Servis geçmişi özelliğinin benzersizliğiyle de övünüyor

Apple, iOS’taki Ayarlar’daki Parça ve Servis geçmişi özelliğinin benzersizliğiyle de övünüyor. Bu özellik, iPhone’ların ikinci veya üçüncü sahiplerinin tüm parça ve onarım geçmişlerine erişmesine olanak tanıyor. Parça ve Servis geçmişi bu sonbaharda bir parçanın yeni mi yoksa kullanılmış bir orijinal parça mı olduğunu da gösterecek şekilde genişletilecek.

B

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER