Ulaşım

iOS 13.4 ile CarPlay kontrol paneline üçüncü taraf harita uygulamaları desteği

apple carplay kontrol paneli

Apple’ın araç içi kullanım arayüzü CarPlay, gelen bir güncelleme ile birlikte üçüncü taraf harita uygulamalarını da araç panelinde kullanma imkanı sunmaya başladı.

CarPlay kontrol paneli ekranı, aynı anda birden fazla uygulamadan bilgileri ekranda gösterebiliyor. Örneğin, çalan parça bilgisi ile navigasyonu ekranda aynı anda görüntülemek mümkün. Ancak şimdiye kadar bu bölünmüş ekranda sadece Apple Haritalar destekleniyordu. Üçüncü taraf harita uygulamaları ise kontrol panelindeki bölünmüş ekranda değil, tam ekranda kullanılabiliyordu. iOS 13.4 güncellemesiyle birlikte üçüncü taraf uygulamalar da bu kontrol paneli ekranında kullanılabiliyor.

Apple üçüncü taraf uygulamaların CarPlay kontrol panelinde görünmesine izin veriyor, ancak geliştiricilerin bunun için uygulamalarına gerekli desteği eklemeleri gerekiyor. Özellikle Google ve Yandex Haritalar kullanıcıları bu özelliğin uygulamalarına gelmesini dört gözle bekleyecektir. The Verge sitesinin belirttiğine göre Google, araç içi deneyimi daha kesintisiz hâle getirmek için yolları araştırdığını kaydetti.

Apple son birkaç yıldır Haritalar uygulamasında önemli değişiklikler gerçekleştiriyor. Böylelikle iPhone kullanıcılarının bu uygulamayı daha fazla kullanmasını hedefliyor. Bununla birlikte navigasyon konusunda kullanıcıların diğer seçeneklere de ilgi göstermeyi sürdürdüğünü görüyoruz. CarPlay kontrol paneline Apple Haritalar dışındaki uygulamalar için de destek gelmesi, alternatifleri tercih eden kullanıcılar için iyi bir haber sayılır.

Navigasyon uygulamaları için üçüncü taraf desteğin yanı sıra, iOS 13.4 güncellemesi CarPlay kontrol paneline çağrı içi bilgileri görüntüleme imkanını da ekliyor. Ayrıca diğer Apple ürünleri için de bu güncelleme dikkate yenilikler getiriyor. iPad’ler için fare ve izleme dörtgeni desteği de bunlar arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER