Teknoloji

iPadOS 13.4 fare ve izleme dörtgeni desteği getirecek

ipados 13.4
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, iPadOS 13.4 güncellemesiyle iPad’lere izleme dörtgeni ve fare desteği getiriyor. Bu desteğin başlangıç fitilini ise yeni iPad Pro ateşliyor. Şirket yeni iPad Pro‘yla birlikte üzerinde izleme dörtgeni de bulunan “Magic Keyboard” (Sihirli Klavye) isimli aksesuarını da duyurdu.

Ancak bu desteğin kapsama alanı sadece yeni iPad Pro’yla sınırlı kalmıyor. Apple’dan yapılan açıklamaya göre, bu destekten iPadOS 13.4’ün yüklü olduğu tüm iPad modellerinde yararlanmak mümkün olacak. Apple’ın Magic Mouse 2, Magic Trackpad 2 aksesuarları ve Bluetooth veya USB üzerinden iPad’e bağlanılabilen fare ve izleme dörtgenleri de iPad’ler ile kullanılabilecek.

Apple, iPadOS 13 ile birlikte temel de olsa bir fare ve izleme dörtgeni desteği sunmuştu. Ancak iPadOS 13.4’le birlikte bu destek biraz daha sağlamlaşıyor. Cupertino merkezli şirket, bu özelliğin iPad sahiplerine tabletleriyle etkileşim için yepyeni bir yol sunacağını belirtiyor.

ipados 13.4

İzleme dörtgeni deneyiminin iPad için sil baştan tasarlandığının altını çizen Apple, Mac’in fare tasarımının kopyalanmadığını da vurguluyor. Yine de, Apple’ın izleme dörtgenleri için sunduğu çoklu dokunma hareketleri gibi bazı tanıdık unsurların bulunduğunu belirtmekte fayda var.

iPadOS 13.4 ve iOS 13.4, 24 Mart’ta yayınlanacak.

İLGİLİ HABERLER