Teknoloji

Instagram bağlantı çıkartmalarını tüm kullanıcılara açıyor

instagram bağlantı çıkartmaları
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook’a ait sosyal medya ağı Instagram, bugün yaptığı açıklamada, Hikayeler içinde çıkartmalar biçiminde linkler eklemenize izin veren bağlantı çıkartmalarının artık platformdaki herkesin kullanımına açık olacağını duyurdu.

Instagram, geçtiğimiz haziran ayında bağlantı çıkartmalarını test etmeye başlamıştı, ancak şimdiye kadar bu özellik, doğrulanmış hesaplarla veya çok sayıda takipçisi olan hesaplarla sınırlıydı.

Sosyal ağa göre, bağlantı çıkartmaları, ürünlerine bağlantı vermek isteyen işletmelerden dış kaynaklara bağlantı sunan aktivistlere kadar herkes için yararlıdır. Ancak Instagram, takipçileriyle etkileşim kurmak için herkesin bağlantı paylaşımından yararlanabileceğini kabul ediyor. Ayrıca, sürekli olarak yanlış bilgi veya nefret söylemi paylaşan hesapların erişimi kaybedeceğini de söylüyor.

Bir bağlantı eklemek için hikâyenize içerik yükledikten sonra üst gezinme çubuğundan çıkartma aracına gidin, “Bağlantı” etiketine dokunun ve istediğiniz URL’yi girin. Bu, daha sonra, bir Hikayeler gönderisindeki diğer herhangi bir çıkartma gibi çalışacaktır.

Instagram, haziran ayında bağlantı etiketleri özelliğini duyurduğunda, bunların yalnızca Hikayeler gönderileri için sunulduğunu vurgulamıştı ve bunları ana Instagram akışına veya uygulamanın diğer bölümlerine getirme planı olmadığını söylemişti. Bugünkü durum da budur.

Bağlantı etiketleri özelliği, Instagram kullanıcılarının daha önce Hikayelerinden harici web sayfalarına bağlantı verme yöntemi olan ve platformun ağustos ayında, kullanımdan kaldıracağını duyurduğu “yukarı kaydırma” işlevinin yerini aldı. Eski özellik yalnızca doğrulanmış hesaplar veya 10 binden fazla takipçisi olan hesaplar için mevcuttu. Halbuki bağlantı çıkartmaları herkese açık olduğundan yukarı kaydırmadan daha yaygın bir şekilde kullanılabilir.

İLGİLİ HABERLER