Teknoloji

Instagram herkese hikâyede link ekleme imkanını vermeyi test ediyor

instagram hikayede link ekleme

Instagram, hikâyelere hızlıca yukarı kaydırılarak ulaşılabilecek linkleri ekleyebilecek hesapları her zaman sınırlı tutmuştur, ancak şirket bugün söz konusu yeteneği genişletebilecek yeni bir test başlattı.

Ne var ki test edilen yeni hikâyeye bağlantı ekleme durumunda insanlar, yukarı kaydırılarak açılabilecek bir bağlantı değil, bir bağlantı etiketi ekleyebilecekler. Bu çıkartmalar, kaydırma yerine bir dokunuşu gerektirmenin dışında, yukarı kaydırma bağlantısının yaptığı gibi çalışıyor. İnsanlar, şu anda yukarı kaydırmalı hikayelerle yapamadıkları yanıt verme işlemini, bir bağlantı çıkartması içeren hikâyelerde yapabilecekler.

Şimdilik bu test küçük bir kullanıcı grubu dahilinde yapılıyor. Instagram’ın ürün müdürü Vishal Shah, The Verge sitesine verdiği demeçte, bu testin amacının büyük bir çoğunlukla insanların bağlantılardan nasıl yararlanabileceğini öğrenmek olduğunu söylüyor. Yanlış bilgi ve spam’e özellikle dikkat ederken, insanların gönderdiği bağlantı türlerini izleyecekler. Buna ek olarak, çıkartmaların insanların platformu hâlihazırda kullanma biçimine daha çok uyduğunu söylüyor, bu yüzden bu testin bağlantıları genel sistemin çizgisine getirdiğini, sistem basitliği açısından bakıldığında da çok mantıklı olduğunu dile getiriyor.

Shah, ister herkes için isterse sadece zaten link ayrıcalıklarına sahip kişiler için olsun, bağlantı çıkartmalarının Instagram için nihai hedef olduğunu ekliyor. “Bu, gelecekte ulaşmak istediğimiz sistem türüdür.” diyor. “Ve eğer bunu başarabilirsek, kullanıma sürmeyi umduğumuz şey de bu.”

Ancak bağlantılar şimdilik hikâyelerle sınırlı olacak. Shah, onları akışa veya uygulamanın herhangi bir bölümüne getirmeyle ilgili planın bulunmadığını söylüyor.

Bu test çoğunlukla platformda belirli bir hedef kitleye ulaşmış, ancak Instagram’ın yukarı kaydırmalı bağlantı ekleme ayrıcalıklarını kazanmak için ihtiyaç duyduğu düzeylere çıkamayan kişileri hedefliyor gibi görünüyor. Bağlantı ekleme ayrıcalığı için kullanıcıların hesabının doğrulanması veya en az 10 bin takipçisi olması gerekiyor. Bu testin sonucunda hikâyeleriyle birlikte bağlantı isteyenler, en sonunda buna kavuşabilirler.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER