Teknoloji

IFTTT tweet temelli tetikleyicilerini geri getirmek için Twitter ile işbirliği yapıyor

Twitter’ın API kullanımına ilişkin olarak sert kurallar getirmesinin ardından otomasyon servisi IFTTT, oldukça popüler olan Twitter tetikleyicilerini kullanmayı bırakmıştı. Bu tetikleyiciler sayesinde tweet’lerin arşivlernmesi veya bağlantıların Pocket’a kaydedilmesi gibi işlemlerin yerine getirilmesi pek çok kişi tarafından beğeniyle karşılansa da, Twitter’ın sert kuralları nedeniyle IFTTT bu tetikleyicilere veda etmek zorunda kalmıştı.

ifttt-twitter-tetikleyici-220813

Şimdiyse Twitter ile işbirliğine giden IFTTT, bu tweet temelli tetikleyicilerinden dört tanesini yeniden kullanıma sunuyor. Bu kapsamda ”sana ait yeni tweet”, ”sana ait etiketli yeni tweet”, ”sana ait yeni bağlantı” ve ”sana ait favori tweet” adını taşıyan tetikleyiciler tekrar aktif hale geliyor. Böylelikle IFTTT kullanıcıları, örneğin #LightsOut şeklinde bir tweet attıkları zaman tüm tweet’lerini Evernote’a arşivleyebiliyor, tweet’lerini App.net üzerinden paylaşabiliyor ve bağlantılarını bir metin dosyasına kaydedebiliyor.

Geçtiğimiz eylül ayında tetikleyicilerini iptal etme kararı alan IFTTT’nin temel çekincesi tweet’leri arşivleme yeteneğinin Twitter’ın Yazılımcı Gösterim Gereksinimlerine uymamasıydı. Bu gereksinimler listesinde yer alan ”tweet’ler daima tweet gibi gözükmelidir” ve ”Twitter içeriği bulut tabanlı bir alanda saklanamaz” gibi maddeler IFTTT’nin bu kararı almasındaki temel nedenler olmuştu. Aradan geçen neredeyse bir yıllık dönem içinde bu tetikleyicileri Twitter’ın çizdiği çerçeveye uygun bir şekle sokmak için Twitter ile birlikte çalışan IFTTT, bu çabasının karşılığını nihayet aldı.

Bu işbirliği kapsamında daha önce kullanımda olan tetikleyicilerin tamamı geri gelmese de, IFTTT’nin iş geliştirme direktörü Leor Stern, kullanıcıların istediği popüler tetikleyicilerin de yakın zaman içinde servise döneceğinin müjdesini verdi.

İlgili >> IFTTT

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER