Teknoloji

iCloud.com takvim arayüzüne Gereksizi Bildir bağlantısı eklendi

icloud.com takvim

icloud.com takvimApple iCloud.com sitesine eklediği “Gereksizi Bildir” şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz bir bağlantı sayesinde son zamanlarda iyice arttığı belirtilen gereksiz takvim kayıtları sonununun üstesinden gelmeyi hedefliyor.

Bir Reddit kullanıcısının dikkat çektiğine göre, bir iCloud kullanıcısı, kişi listesinde yer almayan bir kişiden takvim daveti aldığında, etkinliğe çift tıklamak ve gereksiz olarak raporlamak mümkün oluyor.

“Gereksizi Bildir” bağlantısına tıklatıldığında bir pencere açılıyor ve davetin gereksiz olduğunun onaylanması isteniyor. Gereksiz davetler takvimden otomatik olarak silinirken gönderene ait detaylar da daha ileri araştırmalar için Apple’a gönderiliyor. Ayrıca kullanıcıların hata yapmaları durumuna karşı “Gereksiz Değil” şeklinde bir seçenek de eklenmiş.

icloud.com takvim
Görsel: MacRumors

Söz konusu seçenek şu an için sadece iCloud.com sitesinde bulunuyor. Ancak Reddit kullanıcısı bir Apple Destek sözcüsünün kendisine, bu özelliğin iOS’teki Takvim uygulamasına getirileceğini, muhtemelen daha sonra Mac’te de yer alacağını söylediğine dikkat çekiyor.

iCloud’da gereksiz takvim davetleri sorunu yeni sayılmaz, ancak kasım ayındaki Kara Cuma alışveriş dönemiyle birlikte gereksiz takvim kaydı bombardımanı yaşanmıştı. Söylenildiğine göre, gereksiz davetlerinin kaynakları genellikle Çinli e-posta adresleri oluşturuyor, bunlar da çoğunlukla Ray-Ban veya Oakley güneş gözlükleri gibi popüler ürünlerin şüphe çekecek derecede indirimli fiyatlarla sunulduğuna dair reklamlar içeriyor.

Geçen ayın sonunda bir Apple sözcüsü durumdan dolayı özür dilemiş ve şirketin gereksiz takvim davetlerini engellemek üzerine çalıştığını kaydetmişti.

iCloud kullanıcılarının gereksiz olduğunu düşündükleri takvim davetlerinde Kabul Et, Reddet veya Belki tuşlarından herhangi birini tıklamamaları gerekiyor. Bu seçeneklerden herhangi bir tanesini seçmek gereksiz e-posta gönderen tarafa hesabın aktif olduğuna dair işaret göndermek anlamını taşıyor ve gelecekte daha fazla bombardımana kapı açıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iCloud takviminde istenmeyen davetler problemi nasıl çözülür?

İLGİLİ HABERLER