İncelemelerManşetler

Huawei Watch Ultimate İncelemesi

Huawei, akıllı saat pazarındaki hakim konumunun verdiği güvenle farklı biçim ve işlevlerde akıllı saatlere imza atmaya başladı. Tansiyon ölçebilen Watch D, içinde kulaklık barındıran Watch Buds ya da sadece kayışı değil, çerçevesi de değiştirilebilen Watch Cyber, yakın zamanda gördüğümüz veya incelediğimiz sıra dışı akıllı saatler arasında yer aldı. Şimdiyse Huawei, akıllı saatlerde çıtayı daha da yükseğe çıkaracak bir adım attı ve Watch Ultimate’i çıkardı. Türkçede “en üst düzey” anlamına gelen “Ultimate” kelimesinin hakkını verecek şekilde, bu üst sınıf Huawei akıllı saati gerçekten şimdiye kadar akıllı saatlerde pek görmediğimiz iddialı özellikleri ve yetenekleri bünyesinde barındırıyor. Huawei Watch Ultimate inceleme yazısı ve videosuna, bu yepyeni akıllı saat ile ilgili öne çıkan detaylar, izlenimler ve yorumlar yer alıyor.

Huawei Watch Ultimate

  • Üstün Materyal: Zirkonyum Alaşımlı Sıvı Metal
  • 100 Metre Dalış Teknolojisi
  • Yepyeni Keşif Modu
  • AULTIMATE500HW ile 500 TL ek indirim

Sık Sorulan Sorular

Huawei Watch Ultimate’ın fiyatı nedir?

Siyah: 15.999 TL
Gümüş (Okyanus Mavisi): 18.999 TL

Huawei Watch Ultimate’ın su geçirmezlik seviyesi nedir?

ISO 22810:2010 standardı ile 10 ATM koruma sınıfı gereksinimlerini karşılar, 100 m statik su derinliğine eşdeğer basınca 10 dakika dayanabilir, gerçek 100 m sualtı su geçirmezliğine dayanamaz. Yüzme havuzları veya sahil kenarında yüzme gibi sığ sulardaki su aktiviteleri için kullanılabilir. Dalış ekipmanı için EN13319 mühendislik standardına uygundur ve maksimum 100 m derinliğe kadar dalışı destekler.

Sol kenardaki Asistan düğmesine bastığımda Keşif modu açılmıyor, ne yapmalıyım?

Keşif modunu deneyimlemek için ürünü aldıktan sonra lütfen Huawei Watch Ultimate’ı en son sürüme yükseltin.
Ayarlar—>Sistem ve Güncellemeler—>Güncelleme‘den güncelleme yapabilirsiniz.

Huawei Watch Ultimate inceleme: Tasarım

Huawei Watch Ultimate’ın esas hedefi, akıllı saatler ve analog saatlerin en iyilerini bir araya getirmek. Bu hedef doğrultusunda tasarım ve kullanılan malzemeler önemli bir yer tutuyor. Şimdiye kadar akıllı saatlerde hiç görmediğimiz, daha çok üst düzey lüks saatlerde kullanılan zirkonyum bazlı sıvı metal, bu saatin gövdesinin ana malzemesi olma özelliğini taşıyor. Bu malzeme, Huawei’nin belirttiğine göre, etkileyici bir güç/ağırlık oranına sahip, ısıtma koşulları altında kolaylıkla deforme olmaz, üst düzey metalik parlaklık sağlar. Ayrıca benzersiz bir dayanıklılık sunar.

huawei watch ultimate inceleme

Watch Ultimate’ın önünde safir cam, arkasında ise safir kaplı sensör alanı bulunuyor. Önde kullanılmış safir cam yüksek mukavemetli bir malzemeden yapılmış. Huawei, camın merkezi düzlem alanının kalınlığının 2,35mm olduğunu ve bu camın şık görünmesi için 33 hassas taşlama işleminin uygulandığını belirtiyor. Ekranın etrafını saran çerçeve çok ince değil, ancak Huawei, buraya yerleştirdiği rakamlarla klasik bir saat havasını iyi şekilde vermiş. Nano-mikrokristalin seramikten yapılmış bu çerçeve, 24’ten fazla işleme tekniği ve CNC hassas işlemeden geçirilmiş. Saati daha da havalı gösteriyor. Bu arada, paslanmaz çelikten 6 ile 7 kat daha yüksek olan çizilme ve korozyon direnci gibi özellikleri de bünyesinde barındırıyor.

Üst sınıf malzemelerin kullanımına, şık bir tasarım eşlik ediyor. Karşımızda, Huawei’nin akıllı saatlerinden alıştığımız dairesel bir tasarım var. Alt ve üst kısımlarda, daha önce Watch GT 3 Pro ve GT Runner gibi modellerde gördüğümüz hava kanallı tasarım var. Bu da saatin altında kalan derinin de rahatlıkla hava almasını sağlıyor.

Saatin gövdesi 13 mm’lik kalınlığa sahip. Bu da çoğu Huawei saatiyle hemen hemen aynı değere sahip olunduğu anlamına geliyor. 76 gram ile Huawei akıllı saat ortalamasının üzerinde olmasına rağmen, uzun süreli kullanımda bilekte herhangi bir baskı veya sıkıntı yok. Geceleri uyurken bile rahatlıkla kullandığımızı söylemeliyiz. Huawei akıllı saatlerinin sağ kenarında iki adet tuşun bulunmasına alışkınız. Burada da iki tuş sağ kenarda mevcut. Üst kısımdaki tuş; döner taç, kullanıcı arayüzünde yukarı ve aşağı kaydırma imkanı sunarken basıldığında uygulama menüsüne geçişi ya da saat kadranına geri dönüşü sağlıyor. Alttaki fonksiyon düğmesi ise, egzersiz özelliklerine hızlı erişimi sağlarken, arzu ettiğiniz takdirde bu tuşa farklı bir işlev atamanız da mümkün oluyor.

huawei watch ultimate inceleme

Sol kenarda, saat 10 yönünde de, şimdiye kadar Huawei akıllı saatlerinde görmediğimiz üçüncü bir düğme daha var. Bu da Huawei tarafından yardım düğmesi olarak adlandırılıyor. Bu tuşa kısa bir süre bastığınızda Keşif modu açılıyor. GPS veya hücresel şebeke işaretlerinin zayıf olduğu yerlerde, geldiğiniz yoldan geri dönmenizi sağlayacak işaretçileri bu Keşif uygulaması sayesinde koyabilir ve geri dönüşünüzü kolaylaştırabilirsiniz. Dalış modunda ise ortalama derinliği sıfırlamak veya gaz türlerini değiştirmek gibi işlere yarıyor.

Huawei Watch Ultimate’ın siyah ve gümüş olmak üzere iki farklı renk seçeneği bulunuyor. Bu renk seçeneklerin fiyatları ve kayış seçenekleri değişiklik gösteriyor. Bu incelemenin konusu olan siyah renkli model, hidrojenlenmiş nitril kauçuk (HNBR) kayışla birlikte geliyor. Huawei, bu kayışın klasik kauçuk kordonlara nazaran yüzde 30’a yakın oranda daha hafif olduğunu; yağlanma, kirlenme ve aşınmalara karşı da daha fazla karşı koyduğunu belirtiyor. Gerçekten de, yumuşak yüzeyiyle rahat etmeyi sağlarken deri üzerinde de terleme veya sıkıntı yapmıyor. Bu arada kutudan, dalış yapanlar için özel olarak eklenmiş, özel bir uzun ayak bileği kordonu da çıkıyor. Eğer gümüş renkli modeli tercih ederseniz, bu modelde varsayılan olarak sunulan HNBR kordon da kutuya eklenmiş. Siyah renkli model, daha sportif durmakla birlikte özel günlerde ve durumlarda, takım elbise gibi resmi kıyafetlere de iyi uyum gösterecektir. Ancak gümüş renkli model, özel metal kayışıyla özel etkinliklerde kullanım için daha elverişli görünüyor.

huawei watch ultimate inceleme

Huawei Watch Ultimate, sağlam ve kaliteli malzemelerle yüksek bir dayanıklılığa sahip. Böylelikle farklı zorluk derecelerindeki doğa sporlarında hayatta kalmasını bilecektir. Saati kullandığımız kısa zaman dilimi içinde bu tarz bir spor imkanı bulamadık. Ancak kazara da olsa, saati göbek hizasından fayansa düşürdük. Normal bir akıllı saatin kolay kolay zararsız atlatamayacağını düşündüğümüz bu olayda, Huawei Watch Ultimate gövdesinde herhangi bir çizik ya da ekranında herhangi bir çatlama olmadan bu olayı atlatmayı bildi.

IP68 derecelendirmesinde suya ve toza dayanıklılığa sahip olması ve 10 atmosfer basınca kadar su geçirmezlik standardına ulaşması da Huawei Watch Ultimate’ın dayanıklılığını simgeleyen bir başka unsur oluyor. Bu sayede akıllı saat, 100 metre derinliğe kadar dayanabiliyor. Bu, şimdiye kadar akıllı saatlerde hiç görmediğimiz bir derece. Bu derinliğe kadar dayanabilmesi, Huawei Watch Ultimate’ı profesyonel dalgıçların da kullanışlı bir yardımcısı hâline getiriyor ki, özel dalış özelliklerine ilerideki bölümlerde değineceğiz.

Huawei Watch Ultimate inceleme: Donanım ve Özellikler

Huawei Watch Ultimate’ın dairesel ekranı 1.5 inçlik büyüklüğe sahip. Bu ekran, daha önceki Huawei akıllı saatlerinden farklı olarak LTPO AMOLED teknolojisine sahip. Bunun en büyük avantajı, ekranın yenileme hızının 1 Hz seviyelerine kadar indirilmesi ve güç tasarrufunun sağlanması. Böylelikle AOD, yani sürekli açık ekran özelliği, pil ömrüne daha az etkiyle kullanılabiliyor. Watch Ultimate’a özel saat kadranlarının, gayet hoş görünen AOD temaları da var. Saati aktif şekilde kullanmadığınızda, saatin kaç olduğunu, ekrana tam karşıdan bakmadan bile, ekranın yeterli parlaklığı ve düşük yansıması sayesinde rahatlıkla görmek mümkün oluyor. Sürekli açık ekran, gece yürüyüşlerinde veya su altında dalış yaparken, karanlık ortamlarda bile saati veya diğer parametreleri rahatlıkla görme imkanı sunacaktır.

huawei watch ultimate inceleme

Daha önce deneyimlediğimiz Huawei Watch GT 3 Pro veya GT 3 gibi akıllı saatlerin ekranları, yüksek parlaklık, keskinlik ve geniş görüş açıları ile beğenimizi kazanmıştı. Ve her ortamda iyi bir görüş sağlıyordu. Huawei Watch Ultimate’ın LTPO AMOLED ekranı ise, o ekranlara göre biraz daha yüksek seviyede olduğunu açık şekilde gösteriyor. Saatin keskinliği, derin siyahları ve canlı renkleri sayesinde saat kadranları bir hayli gerçekçi görünüyor. Klasik saatlerden alınmış tasarımı ve malzemeleriyle, ekranın gerçekçiliği birleştiğinde, bileğinizde sanki üst sınıf bir lüks saat varmış gibi hissedeceksiniz.

Saat kadranlarından bahsetmişken, Watch Ultimate ile birlikte Huawei’nin, saatin şık tasarımına ve havasına eşlik edecek, onu iyi biçimde yansıtacak yeni varsayılan saat yüzleri sunduğunu görüyoruz. Aralarında Huawei Watch Ultimate’ın iki sürümü için tasarlanmış Worlds Edge I ve II’nin da yer aldığı altı yeni saat yüzü bulunuyor. Tercihimiz genellikle Earth adlı saat yüzü oldu. Bu saat yüzünde de World Edge’lerde olduğu gibi Huawei Watch Ultimate simgesi var ve bu, bir hayli hoş görünüyor. Worlds Edge kadranlar klasik saat havasını biraz daha fazla verirken, Earth biraz daha akıllı saat tarafına kayıyor. Özellikle hava basıncı, kalp hızı ve bunun gibi komplikasyonların dairesel saatin etrafına düzgün şekilde yerleştirilmesi çok hoşumuza gitti. Bu özel saat yüzlerinin dışında, Galeri saat yüzünü kullanarak bir fotoğrafı saat yüzüne çevirebilirsiniz. Kaleydeskop da benzer bir işlevi sunmakla birlikte, fotoğrafı etkileyici bir desene çeviriyor. Önceki Huawei akıllı saatlerinden bildiğimiz çeşitli saat yüzleri de mevcut. Daha fazlasını ise Huawei. Sağlık uygulaması içinde yer alan saat kadranları bölümünde görebilirsiniz. Üstelik arama çubuğuna Explorer veya Voyage yazarsanız, Watch Ultimate için özel olarak tasarlanmış ve indirimli saat yüzü seçeneklerini de görebilirsiniz.

huawei watch ultimate inceleme

Huawei akıllı saatlerinin sevdiğimiz özelliklerinden bir tanesi de dahili GPS özelliği oluyor. Böylelikle yanınıza bağlı telefonu almadan dışarı çıkıp spor yapmak mümkün oluyor. Huawei Watch Ultimate da sevdiğimiz bu özelliği bünyesinde barındırıyor. GPS, GLONASS, GALILEO, BEIDOU ve QZSS gibi beş ana uydu sistemine bağlanabiliyor. Üstelik Huawei, çift frekans desteği sayesinde L1 ve L5 taşıyıcılarının sinyallerinin aynı anda alındığını, iki frekans arasındaki iyonosferik gecikme farkının kullanılarak iyonosferin elektromanyetik dalga gecikmesi üzerindeki etkisinin ortadan kaldırıldığını söylüyor. Bu da daha yüksek doğrulukta konum ve rota verisi anlamına geliyor ki, dışarıda yaptığımız yürüyüşlerin sonunda, bağlı telefondaki Huawei Sağlık uygulamasından egzersiz rotalarını kontrol ettiğimizde, rotadaki hafif sapmaların bile doğru şekilde yansıtıldığını gördük. Bu arada, yüksek binaların arasındayken bile GPS sinyalinin bulunması gayet hızlı oluyor.

Huawei Watch Ultimate’ın sol kenarında güçlü bir hoparlör mevcut. Sağ kenarda ise, yan tuşların alt tarafında, arka yüzün başladığı yerde mikrofon mevcut. Bu ikilinin varlığı ve Bluetooth özelliği sayesinde, telefon görüşmelerini doğrudan saat üzerinden yanıtlayıp konuşabilirsiniz. Özellikle spor yaparken veya telefonunuza ulaşamayacağınız bir durumdayken, telefon görüşmelerini Watch Ultimate ile rahatlıkla yapabilirisiniz. Güçlü hoparlörü karşı tarafı iyi şekilde duymayı sağlarken mikrofon da, normal mesafeden sesinizi iyi şekilde alıyor. Bu arada egzersizler sırasında İngilizce dilinde sesli rehber yardımları da var. Huawei Watch Ultimate’ın güçlü hoparlörü bunları o kadar yüksek sesle sunuyor ki, ayarlar içinden ses kademesini indirmek zorunda kaldık.

Huawei Watch Ultimate inceleme: Pil

Pil konusunda Huawei Watch Ultimate, diğer Huawei akıllı saatlerinde gördüğümüz 14 güne varan kullanım süresini destekliyor. Genellikle bu, saatin birçok sağlık takip işlevinin ve sürekli açık ekran özelliğinin kapatılması sonucunda erişilebilecek bir değer oluyor. Watch Ultimate’ın sunduğu birçok takip özelliğini ve araçları kullandığınızda, tek şarjla çalışma süresi bu değerin altına inecektir. Yine de, akıllı saat ortalamalarının epey üzerinde bir tek şarj performansıyla karşılaştığımızı rahatlıkla söyleyebiliriz.

huawei watch ultimate inceleme

Huawei Watch Ultimate elimize yüzde 70’lik bir şarjla geldi ve hemen kullanmaya başladık. Sağlık takibi özellikleri aktifken, birkaç dışarıda yürüyüş egzersizi kaydetmişken ve sürekli açık ekran özelliği kapalıyken, 30 saatin sonunda pil ömrü yüzde 53’tü. Daha sonra sürekli açık ekranı etkinleştirdik. Bunun sonrasında, yaklaşık 60 saatlik bir kullanımın sonunda pil seviyesi yüzde 7’ye indi. Bu durumda, sürekli açık ekran kapalıyken 10 güne yakın, sürekli açık ekran açık durumdayken de 5 günün üstünde bir çalışma süresinin tek bir şarjla sunulduğunu söyleyebiliriz.

Bu göz alıcı şarj performansına yüksek bir şarj performansı da eşlik ediyor. Huawei, bu akıllı saatin kutusunda yeni nesil kablosuz şarj aksesuarını sunuyor. Bununla saatin pilini 60 dakika içinde tamamen doldurmak mümkün. Bilgisayarın USB-A portuna veya uygun bir adaptör yardımıyla prize takarak şarj edebilirsiniz. Öte yandan Qi kablosuz şarj desteği sayesinde bunu destekleyen kablosuz şarj matlarıyla veya Huawei Mate 50 Pro veya P50 Pro gibi ters kablosuz şarj özellikli telefonlarla da Watch Ultimate’ı şarj edebilirsiniz.

Genellikle uyku takibi için saati bileğimizde taşıdığımız düşünüldüğünde, bu uzun pil ömrü ve hızlı şarj performansı, saatin hayatın büyük anında yanınızda olmasına büyük katkıda bulunuyor. Sabah evden çıkmadan önce hazırlanırken, bir saat civarında bir süre boyunca saatten ayrı kalmanız ve bunu sadece birkaç gün arayla yapmanız yeterli olacaktır.

Huawei Watch Ultimate’da egzersiz güç yönetimi olarak adlandırılan bir özellik de var. Yürüyüş, dağcılık veya maraton gibi egzersizler için Watch Ultimate, altı özel konfigürasyon ile özelleştirilebilir bir güç yönetim sistemine sahip. Standart mod, Yüksek hassasiyetli mod v Uzun Pil Ömrü modunun yanı sıra Özel modu içeren üç temel aktivite odaklı güç modu bulunuyor. Bu, yüksek enerji tüketen, ancak geçici olarak kullanılmayan özellikleri geçici olarak devre dışı bırakabileceğiniz veya dinamik olarak ayarlayabileceğiniz anlamına geliyor. Böylece birkaç gün boyunca Büyük Dış Mekanlarda gezerken saatinizin pil ömrünü en üst düzeye çıkarabilirsiniz.  Bu güç tasarrufu modlarıyla, dışarıdayken tüm gün kalp atış hızı izleme, doğruGPS konumlandırma ve parlak ekran gibi özelliklerden yararlanmaya devam edebilirsiniz.

Huawei Watch Ultimate inceleme: Yazılım

Huawei Watch Ultimate, HarmonyOS 3 ile yüklü olarak geliyor. Akıllı saatlerde HarmonyOS, kullanıcıların ihtiyaç duyacağı uygulama ve araçları bir arada, dairesel ekranda rahatlıkla kullanılacak biçimde sunuyor. Gerek ayar koluyla gerek dokunmatik ekranla kullanıcı arayüzünde rahatlıkla gezinebilirsiniz.

huawei watch ultimate inceleme

Sağdaki ayar koluna bastığınızda uygulama menüsüne erişiyorsunuz. Burası varsayılan olarak ızgara görünümünde. Ayar kolunu çevirerek bu görünümde yakınlaştırma veya uzaklaştırma yapabilirsiniz. Anlaşılır uygulama ikonları sayesinde istediğiniz uygulamaya rahatlıkla erişebilirsiniz. Ancak bu görünümü beğenmediyseniz, liste görünümüne geçiş yaparak uygulama isimlerini de simgelerin yanında görüntüleyebilir, yukarıdan aşağı kaydırarak istediğiniz uygulamayı açabilirsiniz.

Belirttiğimiz gibi, farklı birçok saat yüzü mevcut. Bunların bazıları özelleştirebilir, yani üzerindeki komplikasyonlarla sunulan bilgileri özelleştirme imkanınız var. Saat yüzündeyken sağa sola kaydırarak özel kartlara erişebilirsiniz. Kalp atış hızı,  kanda oksijen düzeyi ölçümü, hava durumu, Ay durumu, uyku gibi kartlardan yararlanabilirsiniz. En soldaki kart ise hava durumu ve çalma kontrollerine ayrılmış. Saat yüzündeyken ekranın altından ortaya kaydırarak bildirimlere, üstünden ortaya kaydırarak hızlı ayarlara erişebilirsiniz. Ayrıca bu bölümde pil durumunu da görebilirsiniz.

Huawei Watch Ultimate; alarm, kronometre, sayaç gibi, bir akıllı saatte olmasını isteyeceğiniz uygulamaları bünyesinde barındırıyor. Ayrıca diğer Huawei telefonlarından aşina olduğumuz Telefonumu Bul, Uzaktan kamera, Pusula, Müzik gibi uygulamalar da mevcut. Bağlı telefondaki Huawei Sağlık uygulaması üzerinden Watch Ultimate’ın dahili hafızasına istediğiniz parçayı yükleyebilirsiniz. Huawei Müzik servisi altında sunulan farklı parçaları aktarabileceğiniz gibi, telefonun hafızasına yüklediğiniz parçaları da saate aktarabilirsiniz.

huawei watch ultimate inceleme

Huawei Sağlık uygulamasında bir AppGallery bölümü var. Burada sunulan uygulamaları da Watch Ultimate’a yüklemeniz mümkün. Bunların bir kısmı telefondan bağımsız olarak çalışırken bir kısmının kullanımı için bağlı telefona da ana uygulamayı yüklemeniz gerekiyor.

Huawei Sağlık uygulaması, Watch Ultimate ile ilgili tüm ayarlara ve kontrollere erişmenize imkan sağlıyor. Saat yüzlerini değiştirebilir, yeni saat yüzleri oluşturabilir, cihaz bulma, alarm kurma, hava durumu raporu ayarını yapma gibi işleri telefon üzerinden yapabilirsiniz. Telefona gelen hangi bildirimlerin saate yansıtılacağını da seçebilirsiniz. Ayrıca WhatsApp gibi uygulamalara mesaj geldiğinde, bunun bildirimleri üzerinden, önceden telefondan oluşturup düzenleyebileceğiniz Hızlı yanıtlar aracılığıyla, telefonu kullanmadan hızlıca yanıt verebilirsiniz. Akıllı saatin yazılım güncellemesini de Huawei Sağlık uygulaması aracılığıyla yapabilirsiniz.

huawei watch ultimate inceleme

Huawei Watch Ultimate’ın kurulumu için de Huawei Sağlık uygulaması telefonda bulunmalı. Eğer bir Huawei telefonu kullanıyorsanız, bu uygulama zaten yüklü olarak geliyor. iPhone için de App Store’da Huawei Sağlık uygulaması var. Bu uygulama şu an için Google Play Store’da yok. Ancak öncesinde Huawei AppGallery’yi bu bağlantıdan kurup sonrasında Huawei Sağlık’ı telefonunuza AppGallery’den yükleyebilirsiniz. Anlayacağınız, Huawei Watch Ultimate’ı sadece Huawei markalı akıllı telefonlarla değil, iPhone’larla ve diğer Android telefonlarla kullanabilirsiniz. Bu telefonlarda sunulan özellikler, Huawei telefonlarındaki kadar geniş olmayabilir, ancak önemli birçok özellikten yararlanma imkanın bulacaksınız. 

Huawei Watch Ultimate inceleme: Sağlıklı Yaşam ve Egzersiz

Söz konusu sağlıklı yaşam ve egzersiz olduğunda, Huawei Watch Ultimate kendisinden önce gelen akıllı saatlerin çizgisini yakalamakla kalmıyor, onu geride bırakıyor. Huawei Watch GT 3 Pro gibi, şimdiye kadar deneyimlediğimiz en üst seviye Huawei akıllı saatinde görmüş olduğumuz özelliklerin de ötesine geçen birtakım sağlıklı yaşam ve egzersiz özellikleri Huawei Watch Ultimate’da bulunuyor.

huawei watch ultimate inceleme

Öncelikle sağlık özelliklerinden başlayalım. Huawei TruSeen 5.0+ teknolojisinin sağladığı yüksek doğrulukla, sürekli kalp atış hızı izleniyor. Kalp atış düzeninizi saat yüzünde sola kaydırarak erişebileceğiniz özel kartta görebileceğiniz gibi, özel Kalp uygulamasını kullanabilirsiniz. Anlık nabzın yanı sıra dinlenme sırasındaki kalp hızı da gösteriliyor. SpO2, yani kanda oksijen düzeyi de sürekli ölçülen sağlık değerleri arasında bulunuyor. Huawei’nin akıllı saatlerinin sevdiğimiz bir sağlık özelliği olan Stres Yönetimi de Huawei Watch Ultimate’da yer alıyor. Sonuçlar da, gün içinde bir değerlendirme yaptığımızda bir hayli yüksek doğruluk gösteriyor. Daha önce deneyimlediğimiz Huawei saatlerinden tutarlı sonuçlar sağladığını bildiğimiz Uyku uygulaması da, Watch Ultimate’da iyi bir performans sergiliyor. TruSleep 3.0 yardımıyla uyku safhaları, saat dilimleriyle gösteriliyor.

EKG de Watch Ultimate’ın sahip olduğu kalp sağlığı özellikleri arasında yer alıyor. Bağlı telefonda gerekli etkinleştirmeyi yaptıktan sonra akıllı saatte EKG uygulamasını açın. İşaret parmağınızı sağ altta bulunan hızlı erişim tuşuna dokundurup 30 saniye boyunca bekleyin. Test sonuçları bağlı telefondaki Huawei Sağlık uygulamasında kaydedilecektir. Tüm bu sağlık özelliklerine ek olarak şimdi, Watch Ultimate ile birlikte Damar sertliği, yani Arteriyel sertlik tespiti de yapılıyor. Yüksek performanslı PPG ve EKG sensörleri ile damar sertliği riskini doğru biçimde belirlenebiliyor. Ölçüm yapmak için öncelikle bağlı telefondaki Huawei Sağlık uygulamasını açmanız ve Arteriyel sertlik tespiti özelliğini etkinleştirmeniz gerekiyor. Daha sonra da akıllı saatteki Arteriyel sertlik uygulamasını açın, EKG’de olduğu gibi parmağınızı 30 saniye boyunca sağ alttaki hızlı tuşa dokundurun.

huawei watch ultimate inceleme

Huawei Watch Ultimate’ın büyük ekranında anlık ve belli bir aralığa ait bilgileri görmek mümkün olurken, daha fazla veriyi ve grafiği bağlı telefondaki Huawei Sağlık uygulamasında görebilirsiniz.

Egzersiz tarafına geldiğimizde, burada da Huawei Watch Ultimate’ın bir hayli güçlü olduğunu görüyoruz. Öncelikle 100’den fazla egzersiz modu var. Dışarıda yürüyüş, koşu, bisiklet, içeride yürüyüş, koşu, bisiklet, kürek gibi sık yapılan egzersizlerin yanında, daha özel sporların ve egzersizlerin takibi de Watch Ultimate ile yüksek doğrulukta yapılıyor. Her bir egzersizin bitiminde, gidilen mesafe, yakılan kalori, kalp hızı, kalp ritm aralığı gibi bilgileri saatin ekranında görebilirsiniz. Daha fazlasını ise Huawei Sağlık uygulaması içindeki egzersiz kayıtlarında görebilirsiniz. Üstelik, dışarıda yaptığınız koşu, yürüyüş, bisiklet gibi egzersizlerin rota kayıtlarını da animasyonlar eşliğinde görüntülemeniz mümkün oluyor.

Huawei Watch Ultimate’ın sağlam ve suya dayanıklı gövdesi, onu zorlu doğa sporları için daha da elverişli ve kullanışlı bir araç hâline getiriyor. Huawei de sunmuş olduğu özel uygulamalar ve takip modları sayesinde akıllı saatin beklentileri iyi şekilde karşılamasına imkan sağlıyor. 

Hatırlayacak olursanız, geçen yılın ortalarına doğru Türkiye’de satışa sunulan Huawei Watch GT 3 Pro, dalış takibi gibi bir özelliği kullanıcılarına sunuyordu. Bu özellik sayesinde dalış antrenmanlarını takip etme, derinlik, hız ve bunun gibi parametreleri izleme imkanı veriliyordu. Huawei’nin davetiyle gittiğimiz Bodrum’da, bu özelliğin nasıl çalıştığını bizzat deneyimleme imkanı elde etmiş ve sonuçlardan etkilenmiştik. Şimdi Huawei, Watch Ultimate ile çok daha gelişmiş dalış takip yeteneklerini sunuyor. Huawei, bu açıdan Watch Ultimate’ı “Çok Yönlü Dalış Bilgisayarı” olarak nitelendiriyor.

huawei watch ultimate inceleme

Huawei Watch Ultimate, eğlence amaçlı tüplü dalış, profesyonel tüplü dalış, serbest dalış ve gösterge gibi farklı dalış modunu destekliyor. Ayrıca serbest dalış ayarlarınızı, GF (GradyanFaktörü) değerini görüntülemenize ve nefes tutma eğitimi ve testi yapmanıza olanak tanıyor.

Bu yetenekleri bizzat deneyimleme imkanımız henüz olmadığı için sadece önemli bilgileri vermekle yetineceğiz. En başta belirttiğimiz gibi, 100 metre derinliğe kadar dayanıklılık, Huawei Watch Ultimate’ın profesyonel dalgıçların ihtiyaçlarını bile rahatlıkla karşılamasına izin veriyor. Akıllı saatte serbest dalış modu, scuba dalış modu ve profesyonel tüplü dalış modu gibi başlıca dalış modları var.

Serbest Dalış modu, dalgıçlara dalış sırasında derinlik, hız, sıcaklık ve zaman gibi gerekli tüm dalış bilgilerinin yanı sıra dalıştan sonra oluşturulan derinlik ve hız eğrilerini veriyor. Bu, kullanıcıların artık her dalış için daha doğru ve sezgisel bir değerlendirme yapabileceği anlamına geliyor. Serbest dalıcılar artık hover yöntemini kullanarak antrenman yapabiliyor. Hover Timer, belirli bir derinlikten itibaren algılamaya başlıyor ve dalgıcın havada asılı kalma durumunda olduğunu akıllı bir şekilde algılıyor. Daha sonra zamanlayıcıyı başlatarak kullanıcılardan hedefledikleri havada kalma süresini tamamlamalarını titreşimler ve ses aracılığıyla istiyor. Buna ek olarak, vücudunuzun durumunu gerçek zamanlı olarak anlamanıza yardımcı olmak için kalp atış hızını ve kan oksijenini izleyen ve eğitim seanslarını bilimsel olarak daha güvenli hale getiren nefes tutma Apnea eğitim modu ile birlikte geliyor. Sesli uyarı işlevi de dalgıçların dikkatlerini dağıtan unsurları azaltarak antrenmanlarına daha fazla odaklanmalarını sağlıyor.

Profesyonel tüplü dalış modunda ise Watch Ultimate, profesyonel Bühlmann -16C + GF algoritma modeli aracılığıyla, OT+3 ve +OD+5’in benzersiz kombinasyonunu kullanarak ileri düzey dalgıçlara dalışlar sırasında fazla mesai veya daha derine inmek için en hızlı ve sezgisel karar kriterlerini sağlıyor. Buna ek olarak, Tavan ve Yüzey GF verileri de net şekilde sunuyor. Ayrıca gelişmiş dalgıçların dekompresyon sırasında su altı acil durumlarına esnek bir şekilde yanıt vermelerine yardımcı oluyor. Öte yandan, kullanıcılar kullanılan oksijen konsantrasyonunu girerek bir algoritma aracılığıyla Dekompresyon Yok Limitlerini (NDL) de hesaplayabilirler. Algoritmanın her hesaplamasında kullanıcının vücudundaki gazın kümülatif değeri de (artık nitrojen) dikkate alınıyor.

Dalış modunda Watch Ultimate, dalış verilerini farklı renklerle sınıflandırıyor, istatistikleri büyütüp kalınlaştırıyor. Üstelik dalış veya yükseliş sırasında yalnızca dijital hatırlatıcıları desteklemekle kalmıyor, sezgisel ve kolay okumaya izin veren bir dalış ölçeği ile tasarlanmış. Farklı derinliklerde, dalgıçlara farklı renk blokları kullanılarak göz alıcı bildirimler yoluyla hatırlatıcılar gönderilir ve dalış meraklılarının ve hatta üst düzey dalış profesyonellerinin derinlerde daha güvenli keşifler yapmalarına yardımcı oluyor.

huawei watch ultimate inceleme

Gelen bir başka yenilik de Keşif modu oluyor. Bu mod, Çölde ya da ormanda off-road, kamp ve yürüyüş gibi senaryolarda çoklu keşif ihtiyaçlarını karşılayarak açık hava sporları hissi ve atmosferi yaratmak için özel olarak tasarlandı. Keşif Modundaki Huawei Watch Ultimate, açıldığında, kullanıcıların durumlarını ve keşiflerinin ilerleyişini anlamalarına yardımcı olmak için pil gücü, tarih, keşif süresi, kalp atış hızı ve egzersiz mesafesi gibi verileri görüntüleyebilir. Keşif Moduna, ana menüdeki bağımsız uygulama veya Huawei Watch Ultimate’ın sol üst yardımcı düğmesi aracılığıyla hızlı şekilde erişebilirsiniz.

Keşif modunda kullanabileceğiniz yeni bir Gece modu da var. Şafakvakti, alacakaranlık veya gece keşfi durumunda, parlak ekranlar düşük ışıklı ortamlarda gözler için rahatsız edici olabilir. İşte gece modu bu durumlarda epey kullanışlı oluyor. Bunu etkinleştirmek için Keşif modu açık durumdayken soldaki yardımcı düğmeye basmak yeterli oluyor. Ayrıca Ayarlar içinde karanlık modu otomatik olarak etkinleştirebilirsiniz. Güneş battığında, saat otomatik olarak Gece modunu etkinleştirerek keşfi gözler için daha rahat hâle getiriyor.

Huawei Watch Ultimate inceleme: Sonuç

  • huawei watch ultimate inceleme
  • huawei watch ultimate inceleme
  • huawei watch ultimate inceleme
  • huawei watch ultimate inceleme
  • huawei watch ultimate inceleme
  • huawei watch ultimate inceleme
  • huawei watch ultimate inceleme
  • huawei watch ultimate inceleme
  • huawei watch ultimate inceleme
  • huawei watch ultimate inceleme
  • huawei watch ultimate inceleme
  • huawei watch ultimate inceleme
  • huawei watch ultimate inceleme
  • huawei watch ultimate inceleme

Artık akıllı saat denilince akla ilk gelen markalardan bir tanesi de Huawei oluyor. Şirket, farklı bütçelere ve ihtiyaçlara hitap eden birçok farklı seçenek sunuyor. Huawei Watch Ultimate ile birlikte şirket, ilk kez 10000 TL bandının üstüne çıkıyor ve gerçekten de “ultimate” kelimesinin hakkını her anlamda verecek bir seçenek sunuyor.

Zirkonyum bazlı sıvı metal tasarımın dayanıklılığını, kazara gerçekleştirdiğimiz düşme testiyle bizzat deneyimledik. IP68 derecelendirmesi ve 10 atmosfer basınca kadar dayanıklılık sayesinde Watch Ultimate, önümüzdeki yaz aylarında yapacağınız yüzme ve dalış antrenmanlarında da bileğinizden çıkmayacaktır. Huawei, geliştirdiği farklı teknolojiler sayesinde egzersizlerde yüksek doğrulukla takip imkanı sağlıyor. Sağlık tarafında da bu akıllı saat, önceki Huawei akıllı saatlerinde gördüğümüz performansı sergilemeyi başarıyor. EKG’nin yanında damar sertliği özelliğinin varlığı, Watch Ultimate’ın hedef kitlesini daha da genişletiyor.

Tasarımıyla lüks klasik saatlerin havasını başarıyla verirken, farklı iki renk seçeneğiyle birlikte fiyat konusunda da esneklik sağlanıyor. Klasik saat görünümünü daha çok sevenler için metal bilezik kayış uygun olacaktır. Bununla birlikte, bu incelemeye konu olan modeldeki HNBR kordon dayanıklı ve rahat kullanım sağlıyor. Bununla birlikte, metal kayışlı gümüş modelin kutusundan da HNBR kordonun çıkması memnun edici oluyor. Bu sayede gümüş rengi seçenler bir taşla iki kuş vurabilir.

Dairesel ekranı, LTPO AMOLED teknolojisi sayesinde farklı koşullarda iyi ve net bir görüş sağlarken, Huawei’nin pil tarafında 14 günlük maksimum çalışma süresi koşulunu yine sunduğunu görüyoruz. Üstelik egzersiz güç yönetimi altında sunulan özellik de dışarıda yapılan çeşitli egzersizlerde saatin pilinin daha idareli biçimde kullanılmasına yardımcı olacaktır. 60 dakikada hızlı şarj da bu üst sınıf akıllı saate yakışan bir özellik oluyor.

Sadece Huawei markalı akıllı saatlerle değil, iPhone veya Android telefonlarla kullanma imkanı, Huawei Watch Ultimate’ın hedef kitlesini daha da genişletiyor. Böylelikle kullanıcılar için, telefonlarıyla aynı markalı akıllı saat kullanma zorunluluğu ortadan kalkıyor, farklı ve güçlü bir alternatif ortaya çıkıyor.

Sonuç olarak Huawei Watch Ultimate; tasarım, ekran, yazılım, pil, sağlık ve egzersiz özellikleri gibi farklı açılarda yüksek puanları toplayan ve adının hakkını veren bir akıllı saat. Fiyatıyla ortalamanın üzerinde olsa da, bunun karşılığında lüks bir klasik saat kullanmanın tadını da vermesi, sunduğu imkan ve avantajların yanında cabası oluyor.

Huawei Watch Ultimate

  • Üstün Materyal: Zirkonyum Alaşımlı Sıvı Metal
  • 100 Metre Dalış Teknolojisi
  • Yepyeni Keşif Modu
  • AULTIMATE500HW ile 500 TL ek indirim
Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER