Teknoloji

Huawei P30 ve P30 Pro daha fazla arka kameraya sahip olacak

huawei p30

Akıllı telefon dünyası içindeki iki önemli sızıntı kaynağı, yakında beklenen Huawei P30 ve Huawei P30 Pro modelleriyle ilgili bazı bilgiler paylaştılar. Görünüşe göre, her iki telefon da piyasanın en iyisi olacak şekilde tasarlanmış kamera sistemlerine odaklanacak.

Evan Blass‘e göre, Huawei P30’un arkasında üç lensli kamera bulunacak. Bunların bir tanesi 40 megapiksel maksimum çözünürlük desteğine sahip olacak ve 5x kayıpsız optik zum desteği sunacak. Aynı zamanda 24 megapiksel selfie kamerası da olacak. Bu ayın başlarında internet üzerinde de benzer sızıntılara rastlamıştık.

Mishaal Rahman ise, Huawei P30 Pro’nun dört lensli arka kamera sistemiyle Samsung Galaxy A9‘un yolunu izleyeceğini söylüyor. Bu telefon 10x kayıpsız optik zum imkanı sunacak. Buna ek olarak güncellenmiş 3D sensörü de mesafeyi algılayacak ve odaklama efektleri oluşturacak.

Huawei P30 ve P30 Pro ne zaman tanıtılacak?

P30 serisi telefonların gelişi geçtiğimiz ağustos ayında Huawei tarafından onaylandıktan sonra, neler beklememiz gerektiğine dair düzenli bir ipucu ve sızıntı akışı var. Görünüşe göre ekranda su damlası görünümünde küçük bir çentik bulunacak. Ayrıca kamera lensleriyle ilgili dedikodulara da daha önce rastlamıştık.

Huawei P20 ve Huawei P20 Pro Mart 2018’de çıktı. Standart modelin arkasında 20 ve 12 megapiksel çözünürlüklü çift lensli kamera yer alıyor. P20 Pro’da ise 40 megapiksel, 20 megapiksel ve 8 megapiksel çözünürlüklü üç arka kamera bulunuyor. Görünüşe göre Huawei, her bir modele bir yeni kamera daha eklemeyi hedefliyor.

Huawei P30 ve Huawei P30 Pro çıkış tarihi için mart ayı en mantıklı zaman gibi görünüyor. Huawei, yeni P serisi telefonlarını genellikle mart ayı içinde tanıtır, sonbaharda ise Mate serisi telefonları gelir. Mate 20 ve Mate 20 Pro da ekim ayı içinde tanıtılmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER