Teknoloji

Huawei P30 Pro 38 megapiksel çözünürlüklü bir lens taşıyabilir

huawei p20 pro

Huawei geçtiğimiz ilkbaharda piyasaya sürdüğü P20 Pro ile kendisi için üç arka kamera dönemini başlatmış ve bu yaklaşımı sonbaharda gözler önüne çıkarttığı Mate 20 serisinde de devam ettirmişti. Çinli üretici, amiral gemisi telefonlarında üç arka kameraya yer vermeye 2019’da da devam edecek gibi görünüyor. Ancak bu durum bazı değişikliklerin yapılmayacağı anlamına gelmiyor. Bu değişikliklerden birisi de kamera çözünürlüğü konusunda olacak gibi görünüyor. Gelen haberlere göre, Huawei P30 Pro arka kamera modülünde 38 megapiksel çözünürlüklü bir lens taşıyacak.

38 megapiksel çözünürlüklü lensin arka kamera modülünde ana sensör işlevini görmesi şaşırtıcı olmayacaktır. Huawei’nin bu yönde bir adım atacağına dair iddianın kaynağı ise Çin’in popüler sosyal ağı Weibo’da yapılan bir paylaşım. MySmartPrice sitesi tarafından haberleştirilen söz konusu paylaşıma göre, P30 Pro’nun arkasında Sony’nin 38 megapiksel çözünürlüklü IMX607 sensörü bulunacak.

1/1.8 inçlik sensörün kare piksel kurulumuna ve daha yüksek otomatik odaklamayı mümkün kılan Quad-Pixel PDAF sistemine sahip olduğu belirtiliyor. 38 megapiksellik sensörün boyut olarak da pek çok akıllı telefonun kamera sensöründen büyük olması görüntü kalitesini de yukarı çekebilecek bir unsur olarak değerlendiriliyor.

Kaynaklar, P30 Pro’nun arkasında başka lenslerin bulunup bulunmayacağı konusunda bilgi vermiş değil. Ancak internete sızan ve akıllı telefona ait olduğu söylenen kılıf görsellerinde Huawei’nin üç lensli kamera modülünden vazgeçmeyeceği görülüyor.

Popüler duyumcular Ice Universe ve SlashLeaks tarafından paylaşılan görsellerde, üç lensli kameranın yanı sıra flaş için de oldukça büyük bir boşluğun bırakıldığı görülüyor. Standart P30 modeline ait olduğu belirtilen kılıf ise bu versiyonda da üç lensli arka kameranın bulunacağını, ancak arkasındaki flaşın daha küçük olacağını gösteriyor.

Sızan görsellerden birinde P30 Pro’nun ön paneli de görülüyor. Bu görselde su damlası şeklindeki küçük ekran çentiği ve oldukça ince ekran çerçeveleri göze çarpıyor.

Huawei P30 Pro için henüz ortada resmi bir işaret bulunmuyor. Ancak Huawei’nin geçmiş yıllardaki tercihleri, akıllı telefonun ilkbaharda resmiyet kazanıp piyasaya sürülmesinin yüksek ihtimal olduğunu gösteriyor. Bu konudaki ilk işaretlerin yeni yılla birlikte ortaya çıkması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER