Teknoloji

Google Play ile yüklü Huawei P30 Pro New Edition tanıtıldı

huawei android mate 30 samsung

Huawei P30 Pro 2019’un en iyi akıllı telefonlarından bir tanesi olmuştu. Huawei bu cihazın başarısını 2020 yılında da devam ettirmek istiyor gibi görünüyor. Bu nedenle Android telefonu bazı küçük iyileştirmelerle yeniden satışa çıkarıyor.

Huawei P30 Pro New Edition modelinin yakında çıkacağına dair bazı dedikodular görmüştük. Bu dedikodular gerçeğe dönüşmüş oldu. Telefonun Almanya’da satışa çıkacağı açıklandı, hatta fiyatı da verildi. 31 Mayıs’ta satışa çıkacak yenilenmiş P30 Pro modeli 749 avro fiyat etiketine sahip olacak.

Cihazın henüz diğer ülke pazarlarına gelip gelmeyeceği konusunda net bir bilgi gelmedi. Ancak bu telefonun Türkiye’de de satışa çıkacağını tahmin ediyoruz. Net bir bilgi geldiğinde bunu da Teknoblog’da paylaşacağız.

Huawei P40 Pro hem tasarım hem de özellikler açısından oldukça çekici görünüyor. Ancak bu telefonda Google Mobil Servisleri yok. Bu nedenle Android telefon deneyiminde önemli yer tutan Gmail, YouTube ve Google Play Store yüklü olarak gelmiyor.

Huawei, müşterilerine Google mobil servislerini ve uygulamalarını barındıran yeni telefonlar sunma konusunda geri kalmamak için, Google sertifikası olan telefonlarının 2020 model versiyonlarını yeniden çıkarıyor. Bu yılın hemen başında çıkan Huawei P30 Lite 64 GB böyle bir telefondu. Şimdi Huawei aynı işi P30 serisinin başka bir üyesiyle tekrarlıyor.

Teknik özellikler bakımından Huawei P30 Pro New Edition, 2019 model telefondan çok farklı görünmüyor. 256 GB dahili hafıza ve 8 GB RAM bu cihazda varsayılan seçenek olarak sunuluyor. İlk P30 Pro modelinde de böyle bir depolama alanı ve RAM konfigürasyonu mevcuttu.

Bu arada telefon Android 10 ile yüklü olarak geliyor. Daha önce de P30 Pro modelinin 2019 versiyonlarının bu güncellemeyi aldığını görmüştük.

İşlemci, kamera, tasarım gibi unsurlar açısından Huawei P30 Pro New Edition orijinal cihazdan farklılık içermiyor. Huawei P30 Pro inceleme yazısında ve videosunda bu Android telefonla ilgili önemli detaylar yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER