Teknoloji

Huawei’den P30 Pro için yeni bir seçenek daha mı geliyor?

huawei p30 pro mate 30

Huawei‘nin Almanya’da hizmet veren internet sitesindeki bir kampanya ilanı, Çinli üreticinin ilginç bir hazırlık içinde olduğunu gösteriyor. Bu ilana göre; Huawei, geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan P30 Pro için “yeni bir versiyon” çıkarmaya hazırlıyor. Söz konusu ilanda yeni versiyonun ismi “P30 Pro New Edition” olarak geçiyor.

Huawei’nin Almanya’da operatörlerle birlikte sürdüreceği anlaşılan kampanyayla ilgili bilgilerin verildiği sayfada P30 Pro New Edition adı iki kez görülüyor. Kampanyada 1 Mayıs-4 Haziran tarihleri arasında P30 serisi telefon alanların giriş seviyesi bir Huawei tablete ücretsiz sahip olabileceği belirtiliyor. Ancak P30 Pro New Edition, bu kampanyanın dışında kalan tek telefon olarak görülüyor.

P30 Pro New Edition’ın 15 Mayıs-4 Haziran tarihleri arasında kampanyaya dahil olacağı ifade ediliyor. Bu da telefonun 15 Mayıs’ta piyasaya çıkma ihtimalinin bir hayli yüksek olduğunu düşündürüyor.

Huawei, P30 serisinde benzer bir yaklaşımı daha önce P30 Lite için uygulamıştı. P30 Lite’ın yeni bir versiyonunu çıkaran şirket, Google Play Hizmetleri’ni kaybetmeden daha mütevazı özelliklere sahip ekstra bir seçenek sunmuştu.

Huawei’nin P40 serisini kısa bir süre önce piyasaya çıkarmışken P30 serisine bir dönüş yapması tuhaf görünebilir. Ancak bu dönüşün sebebini anlamak çok zor değil. Yaklaşık 1 yıldır Android lisansı askıda olan Huawei, yeni telefonlarını Google’ın mobil servisleri olmadan çıkarmak zorunda kalıyor. Şirket bu süreçte kendi ekosistemini ve uygulama mağazasını genişletse de, hâlâ bazı kilit uygulamaları App Gallery’ye ekleyebilmiş değil.

Google Play’in rahatlığından ve alışkanlıklarından yararlanarak yeni cihaz satmaya devam etmek isteyen Huawei, bu nedenle Android lisansına sahip telefonlarını küçük dokunuşlarla yeniliyor. Huawei P30 Pro New Edition özelinde kullanıcılara ne gibi farklılıklar sunulacağı henüz bilinmiyor. Ancak bu sorunun cevabını kısa süre içinde almak mümkün olacağa benziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER