Manşetler

Huawei P20 Pro üç arka kamerayla yeni bir dönemin kapılarını açıyor

huawei p20 proHuawei P20 serisi telefonlara dair detaylar uzun bir süredir internette dolaşıyor. Akıllı telefonlara dair pek çok detay, bugün gerçekleştirilen tanıtım etkinliği öncesinde internete sızmıştı. Tanıtımın gerçekleşmesiyle birlikte daha önce bilinen özellikler resmiyet kazanmış oldu. Huawei’nin yeni akıllı telefonları arasında öne çıkan ise arkasında üç lensli bir kamera kurulumu bulunan Huawei P20 Pro oluyor.

P20 Pro’da 6.1 inç büyüklüğünde bir OLED ekran bulunuyor. 18.7:9 görüntü oranına sahip ekran, 2240 x 1080 piksel çözünürlük sunuyor. P20 Pro’nun ekranının üst orta kısmında akıllara iPhone X’u getiren bir çentik bulunuyor. Bu çentikte 24 megapiksel çözünürlüklü ön kamera, sensörler ve ahize yer alıyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde bu çentiği arayüz içinde gizleyebiliyor. Huawei’nin ekranın alt çerçevesine parmak izi tarayıcısını yerleştirmeyi başardığını da belirtmekte fayda var.

P20 Pro’nun kalbinde, Huawei’nin kendi üretimi olan Kirin 970 yonga seti bulunuyor. Yapay zekâ yetenekleriyle dikkat çeken söz konusu yonga seti, ilk olarak geçtiğimiz ekim ayında tanıtılan Mate 10 Pro’da kullanılmıştı. Yonga setinde grafik yükünü ise Mali-G72 MP12 grafik işlemcisi çekiyor. Kirin 970’e 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Mate 10 Pro’da microSD desteği bulunmuyor.

Akıllı telefon enerjisini 4000 mAh kapasiteli pilinden alıyor. 4.5A ve 5A hızlı şarj desteği sayesinde bu pil 30 dakika içinde yüzde 58 doluluk oranına erişebiliyor.

Kamera ise P20 Pro’nun vaatlerinin en güçlü olduğu alan olarak öne çıkıyor. Akıllı telefonun arkasında üç lensten oluşan bir kamera kurulumu yer alıyor. Amiral gemisi telefonlar arasındaki rekabette yeni bir dönemi başlatan P20 Pro, üç arka kamerasıyla akıllı telefon pazarının gelecekteki popüler eğilimini belirlemiş gibi görünüyor.

P20 Pro’nun arkasında 40 megapiksel çözünürlüklü RGB, 20 megapiksel çözünürlüklü monokrom ve 8 megapiksel çözünürlüklü telefoto lens yer alıyor. Telefoto lens 3x optik yakınlaştırma yapabilirken, üç lens birlikte 5x hibrit yakınlaştırma gerçekleştirebiliyor. Üç kameradan ikisi arka panelin sol üst köşesinde aynı çerçeve içine yerleştirilirken, üçüncü kamera da çerçevenin hemen altında bulunuyor. Bu kuruluma LED flaş eşlik ediyor. Huawei’nin P20 Pro’nun kameraları için de yine Leica ile çalıştığını belirtmekte fayda var.

P20 Pro’nun üç lensli arka kurulumuyla da Samsung Galaxy S9 serisi ve Sony Xperia XZ Premium’da olduğu gibi 960 fps süper ağır çekim videolar kaydetmek mümkün olacak.

Huawei P20 Pro Avrupa’da 680 avro karşılığında satılacak

Huawei P20 Pro için Siyah, Pembe Altın, Alacakaranlık (Twilight) ve Gece Yarısı Mavi olmak üzere dört farklı renk seçeneği sunuluyor. 6 Nisan’da piyasaya çıkacak olan akıllı telefon, Avrupa’da 899 avro karşılığında satılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER