Teknoloji

Huawei’den Mate 30 serisi için iddialı satış hedefi

huawei mate 30 pro

Huawei, Mate 30 serisi telefonlarını hafta içinde gözler önüne çıkardı. Akıllı telefonlar, daha önce açıklandığı gibi, Google uygulamaları ve servislerinden yoksun biçimde kullanıcılarla buluştu.

Tanıtım etkinliğinin ardından Android Authority’ye konuşan Huawei Tüketici Elektroniği Grubu CEO’su Richard Yu, önemli açıklamalarda bulundu. Yu, Google servislerinin ve uygulamalarının eksikliğinin Mate 30 serisinin Çin dışındaki satışlarını etkilemesini beklediklerini belirtti. Ancak Huawei, bu etkiyi Çin’de artan satışlarla telafi etmeyi amaçlıyor gibi görünüyor. Yu, özellikle 5G uyumlu Mate 30 telefonlarının Çin’de yüksek satış rakamlarına ulaşmasını öngörüyor.

Yu’nun Mate 30 serisi için hedeflediği satış rakamı da oldukça iddialı: “Mayıs ayında alınan yasak kararı satışlarımızı düşürmüştü. Ancak şimdi gerçekten çok çok hızlı bir toparlanma sürecindeyiz. Müşterilerimiz ürünlerimizi seviyor. Mate 30 serisinde de 20 milyonun üstünde bir satış rakamına ulaşabileceğimize inanıyorum.”

Google’ın Android lisansını iptal etmesi, Huawei’nin küresel satışlarını etkilemiş durumda. Ancak şirket, ana vatanı Çin’deki pazar payını istikrarlı biçimde artırıyor. Canalys’in mayıs ayında yaptığı bir araştırma, Huawei’nin son 8 yıllık dönemde Çin’de en yüksek pazar payını yakalayan akıllı telefon üreticisi olduğunu göstermişti.

Huawei Mate 30 serisi için uluslararası çıkış takvimini açıklamadı

Mate 30 serisinin uluslararası çıkış takvimi hâlâ açıklanmış değil. Ancak Richard Yu’nun 20 milyon satış hedefindeki satışların büyük kısmının Çin’de gerçekleşmesi muhtemel görünüyor.

Huawei’nin ABD’nin yasağı ardından sonsuz bir iyimserlik ve tahammül sergilediğini söylemek yanlış olmayacaktır. Bu süreçte P30 ve Mate 20 serilerinin iyi bir satış grafiği çizmesi de şirkete moral vermişti. Bu cihazlarda Google servislerinin ve uygulamalarının yüklü olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER