Teknoloji

Huawei Mate 30 Pro için EMUI 11 dağıtımı başladı

emui 11 ön inceleme huawei mate 30 pro

Geçtiğimiz ay tanıtılan Huawei Mate 40 serisinin üyeleri kutularından EMUI 11 ile çıkıyor. Çinli üretici, Android’e yaptığı en son dokunuşu eski cihazlarına da getirmeye başlıyor. 2019’un sonbaharında tanıtılan Huawei Mate 30 Pro, EMUI 11 ile tanışan ilk eski cihaz olma unvanını almış gibi görünüyor.

EMUI 11 güncellemesi, Mate 30 Pro’ya Google mobil servisleri desteği getirmiyor. Buna ek olarak, bu arayüzün temelinde de EMUI 10’da olduğu gibi Android 10 bulunuyor. Bu durumun temelinde ABD’de Trump yönetiminin Huawei’ye yönelik artan baskısının olabileceği belirtiliyor.

EMUI 11 ile kullanıcılara daha işlevsel ve temiz bir arayüz sunuluyor. Sunulan yenilikler arasında ise “Akıllı Daima Açık Ekran” özelliği öne çıkıyor. Bu özellikte ekrandaki bilgiler sadece kullanıcı ekrana baktığı sırada gösteriliyor. Çoklu pencere desteği iyileştirilirken, arayüzdeki animasyonlar da daha pürüzsüz hâle getiriliyor. EMUI 11’in beta sürümü Türkiye’de daha önce dağıtıma çıkmıştı.

Huawei Mate 30 Pro için yayınlanan EMUI 11 güncellemesi 3,18 GB büyüklüğünde. Dağıtım kademeli olarak yapıldığı için güncellemenin tüm kullanıcılara ulaşması zaman alacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER