Manşetler

EMUI 11 Ön İnceleme [Video]

emui 11 ön inceleme huawei mate 30 pro

Huawei, eylül ayının ortalarında gerçekleştirdiği HDC 2020 geliştirici etkinliğinde EMUI 11 kullanıcı arayüzünün ön gösterimini yapmıştı. Hemen ardından da EMUI 11 beta sürümü yurt dışında kullanıcılara sunulmaya başlamıştı. Ekim ayının başlarında ise Türkiye için EMUI 11 beta sürümü Huawei Mate 30 Pro, P40 ve P40 Pro gibi mevcut Huawei telefonları için yayınlanmıştı. Biz de elimizde bulunan Huawei Mate 30 Pro’ya beta sürümünü kurduk ve yeniliklere hızlı bir bakış attık.

Yukarıda izleyebileceğiniz videoda başlıca EMUI 11 yenilikleri yer alıyor. Her zaman açık ekran için gelen sanatsal tasarımlar, Notlar uygulamasında belge tarama, Hızlı Ayarlar içindeki kontrollere eklenen animasyonlar gibi yeniliklere videoda yakından bakıyoruz.

EMUI 11 ile gelecek başlıca yenilikler

Günlük üretkenlik, akıllı telefon ve PC arasında arası sorunsuz çalışmayı sağlayan Çoklu Ekran İş Birliği ile geliştiriliyor. EMUI 11 sayesinde Çoklu Ekran İş Birliği ile bağlı bir bilgisayarda üç farklı akıllı telefon uygulamasını açarak mümkün kılıyor. Bu gelişmiş çoklu görev desteği ile kullanıcılar, aynı anda hem çevrimiçi bir kursu hem de mesajlaşmayı izlerken Huawei Not Defteri’nde hatırlatıcıları not alabiliyorlar.

Akıllı Çoklu Pencere’de yapılan iyileştirmeler, EMUI 11’in akıllı telefonda aynı anda birden fazla pencereyi desteklemesini sağlayarak, kullanıcılara deneyimlerini tercihlerine göre uyarlama ve üretkenliği en üst düzeye çıkarma seçeneği sunuyor. Kullanıcılar, web sayfalarına yüzen bir pencerede göz atarken, arayüzden çıkmaya gerek kalmadan video izleyebiliyor. Yüzen pencere boyutu ayarlanabildiği gibi, ekranda hareket ettirilerek kullanıcılara daha fazla kolaylık sağlıyor.

emui 11 beta ön inceleme

EMUI 11 ayrıca geleneksel e-posta dizilerini konuşmalara dönüştüren yepyeni E-posta Konuşma Modunu da sunuyor. Bu özellik, geleneksel e-postaların gereksiz kısımlarını (uzun imzalar gibi) gizleyerek, kullanıcıların e-postaları mesajlarda olduğu gibi hızlı bir şekilde okumasına veya metin ve dosyalar ile kolayca yanıtlamasına olanak tanıyor.

Yeni nesil Her Zaman Açık Ekran (AOD), kullanıcı deneyimine sanatsal bir hava katmanın ötesinde, kullanıcıların şekilleri kendi zevklerine göre kişiselleştirmelerine ve hatta varsayılan renk paletinin ötesine geçerek kendi özel tasarımları için seçtikleri fotoğraflardan renkleri kullanmalarına olanak tanıyor. Buna ek olarak kilit ekran arka planı olarak animasyonlu GIF görüntüsü ayarlayarak kullanıcıların AOD’ye kişisel bir dokunuş eklemelerine olanak tanıyor. Favori bir şiir veya şarkının sözleri, farklı yazı tipleri ve renkler arasında seçim yapma seçeneği ile kullanıcılar ekranı istedikleri gibi kişiselleştirebiliyorlar.

EMUI 11 hangi cihazlara gelecek?

EMUI 11’in yakında Türkiye’de satışa çıkmasını beklediğimiz Huawei Mate 40 Pro’da yüklü olarak gelmesini bekliyoruz. Mate 30 Pro, P40 Pro ve P40 gibi, hâlihazırda EMUI 11 beta sürümünün yayınlandığı telefonlara da EMUI 11 güncellemesi kısa süre içinde gelecektir. Huawei’nin 2020 yılı içinde çıkardığı ve EMUI 10 ile sunduğu cihazlara da bu son sürümün gelmesini bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER