Teknoloji

Huawei: Başka bir kuruluşa, kişiye veya ülkeye zararımız olamaz

Huawei: Başka bir kuruluşa, kişiye veya ülkeye zararımız olamaz
Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

Huawei‘nin kurucusu ve CEO’su Ren Zhengfei, geçtiğimiz ay verdiği bir röportajda şirketinin Çin için casusluk yapmadığını belirtmiş ve ABD Başkanı Donald Trump‘ı övmüştü. Ancak kurucusunun bu sözleri yeterli olmamış ve ABD Adalet Bakanlığı kısa süre önce Huawei aleyhine İran yaptırımlarını ihlâl ve fikri mülkiyet hırsızlığı iddialarıyla iki soruşturma daha başlatmıştı.

Huawei ve ABD arasındaki gerilim, ABD’nin kuzey komşusu Kanada’ya da sıçramış durumda. Şirketin finans şefliğini yürüten ve aynı zamanda Ren Zhengfei’nin kızı olan Meng Wanzhou, geçtiğimiz aralık ayında Kanada’da tutuklanmıştı. Kısa süre sonra kefaletle serbest bırakılan Meng, hâlâ Kanada dışına çıkamıyor ve ABD’ye iade ihtimaliyle karşı karşıya. Bu nedenle Huawei’nin Kanada’yla olan ilişkilerinde de bir gerilimden söz etmek mümkün.

Ancak Çinli üretici bu gerilimi mümkün olduğunca düşürme konusunda çaba sarfediyor. Bunun için Kanada gazetesi Globe and Mail‘e şirketinin Shenzhen’deki genel merkezinde bir röportaj veren Huawei başkanı Liang Hua, dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Farklı ideoloji ve bakış açılarından doğan teknolojik bölünmelerin insanlığa ve teknolojik gelişime faydasının olmayacağını söyleyen Liang; şirketinin başka bir kuruluşa, bireye veya ülkeye zarar verecek bir eylemin içinde bulunmayacağının da altını çizdi.

Huawei, son yıllarda akıllı telefon pazarında ciddi bir atak yapmış durumda. En büyük ikinci üretici konumuna gelen şirket, zirveyi Samsung’dan alma konusunda da kararlı görünüyor. Buna ek olarak, Çinli teknoloji devi 5G dönüşümünün de en önemli oyuncuları arasında yer alıyor.

Günün Öne Çıkan Fırsatları

Huawei Pura 90s Pro, 4.000 TL indirim ve FreeBuds Pro 5 hediyesiyle 75.999 TL
Huawei Pura 90s Pro, 4.000 TL indirim ve FreeBuds Pro 5 hediyesiyle 75.999 TL
Satın Al
Yapay zekâ işlemcili Lenovo IdeaPad 5 2-in-1 sepette 49.400,19 TL
Yapay zekâ işlemcili Lenovo IdeaPad 5 2-in-1 sepette 49.400,19 TL
Satın Al
JBL PartyBox Club 120’de sepette 2.444,33 TL indirim
JBL PartyBox Club 120’de sepette 2.444,33 TL indirim
Satın Al
43 inç Android TV arayanlara Next YE-43GFSG4 sepette 13.599 TL
43 inç Android TV arayanlara Next YE-43GFSG4 sepette 13.599 TL
Satın Al
Dreame D30 Ultra robot süpürgede 2.000 TL indirim
Dreame D30 Ultra robot süpürgede 2.000 TL indirim
Satın Al
Tümünü Gör Daralt
Tüm Fırsatları Gör

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.

Teknoblog artık WhatsApp'taGünün en iyi teknoloji fırsatları ve kaçırmamanız gereken büyük haberler, telefonunuza gelsin.
Kanala Katıl