Manşetler

Google Play Store’u gelecek yıl Çin’e getirmeyi istiyor

google-play-logo-211114

Google, 2016’da mobil uygulama mağazası Play Store’u Çin’de faaliyete geçirmeyi planlıyor. Reuters’ın haberine göre, şirket Çin hükümeti tarafından getirilen içerik kısıtlamalarını ana mağazadan ayrı özel bir Google Play Store daha oluşturarak aşmayı planlıyor. Söz konusu özel mağazadan toplanacak verilerin Çin’de saklanacağı belirtildi. Google Play Store’un Çin açılımının ilk etapta 2015’in sonbaharı için planlandığı, ancak daha sonrasında 2016’ya ertelendiği gelen haberler arasında yer alıyor.

Google bundan beş yıl önce hükümetin arama sonuçlarının sansürlenmesi yönündeki talebinin ardından Çin pazarından çıkmıştı. Ancak o günden bu yana çok şeyin değiştiğini ve hızla büyüyen Çin pazarının Google ve Facebook gibi ülkede faaliyet göstermeyen şirketler için el değmemiş çok zengin bir kaynağa dönüştüğünü belirtmek gerekiyor.

Çin pazarında Google’ın yarattığı boşluğu arama konusunda Baidu, uygulama mağazası konusunda ise Wandoujia gibi yerel şirketler dolduruyor. Google’ın en büyük rakiplerinden Apple da son zamanlarda ülkedeki varlık sahasını genişletiyor.

Google Play Store Çin’de faaliyete geçtiği takdirde ülkenin teknoloji pazarındaki rekabetin artacağını görmek zor değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER