Teknoloji

HP Elite x2 hem bir dizüstü bilgisayar hem de HP Active Pen’li bir tablet

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

hp-elite-x2-211115-1

HP, hem kurumsal kullanıma yönelik bir dizüstü bilgisayar hem de tablet işlevi gören yeni melez cihazı HP Elite x2’yi görücüye çıkardı. Tamamen kurumsal kullanıcılara göre hazırlanan cihaz, gerektiğinde bir dizüstü bilgisayardan tablete dönüşebiliyor. HP Elite x2, HP SureStart teknolojisi sayesinde BIOS seviyesinde güvenlik sağlıyor.

Dileyenler cihaza Intel vPro işlemciyle sahip olabiliyor. Tasarımında taşınabilir olmasına ayrıca önem verilen Elite x2, sadece 8.1 mm. kalınlığında. Tartıda ise 0.9 kilogram çekiyor. HP Elite x2’nin tablet kısmında bulunan entegre destek sayesinde cihazın dik durması mümkün hâle geliyor.

hp-elite-x2-211115-2

Elite x2’nin parlaklık önleyici kaplamaya sahip dokunmatik ekranı, HD çözünürlük sunuyor. Entegre parlaklık kontrolü sayesinde ekran çevreye otomatik olarak uyum sağlıyor. Destek noktası ise Elite x2’ye 150 derecelik ayarlanabilirlik kazandırıyor.

hp-elite-x2-211115-3

HP Elite x2’de Intel Core M standart işlemci seçeneği olarak sunuluyor. Bu işlemciye SSD depolama alanı eşlik ediyor. 4G LTE modem barındıran cihaz kutusundan Windows 10 işletim sistemiyle çıkıyor. Elite x2 ile birlikte HP Active Pen adını taşıyan özel kalem de kullanıcılara sunuluyor. Sevkiyatı ocak ayında başlayacak olan cihaz, 23 Kasımda 899 dolarlık fiyat etiketiyle ön siparişe çıkacak.

İLGİLİ HABERLER