Teknoloji

Google Pixel 4a serisi için 5G desteği sinyali

google pixel 4a

Google, ilk orta segment telefonlarını 2019’da çıkarmıştı. Şirketin bu yaklaşımını 2020’de de sürdürmesi bekleniyor. Google Pixel 4a ve Pixel 4a XL adını taşıması beklenen telefonların geliştirme çalışmalarının devam ettiği konuşuluyor. Bu telefonların sırasıyla Snapdragon 730 ve Snapdragon 765 işlemcileri taşıyacağı söyleniyor.

Google, akıllı telefonlarına kod adı verirken genellikle balık isimlerini tercih ediyor. Şirket Pixel 4a serisi için seçtiği “sunfish”, “redfin” ve “bramble” kod isimleriyle bu geleneği sürdürüyor. Redfish kod adlı modelin Qualcomm Snapdragon 730 işlemci taşıması ve Redmi K30 veya Galaxy A71 gibi akıllı telefonlarla rekabet içinde olması öngörülüyor.

Redfin ve Bramble kod isimli cihazlarda ise Qualcomm Snapdragon 765 işlemcinin yer alacağı belirtiliyor. XDA-Developers’ın haberine göre, Redfin’in üretimini bir Foxconn iştiraki olan FIH Mobile gerçekleştirecek. Akıllı telefonun Android 10 ekseninde geliştirileceği de iddialar arasında yer alıyor. Bramble kod adlı cihaz hakkında ise ortada somut bir bilgi bulunmuyor. Bu cihazlardan birinin Pixel 4a XL adıyla kullanıcıların karşısına çıkması bekleniyor.

Google Pixel 4a, eğer Snapdragon 765 işlemci ve 5G desteğiyle gelirse orta üst segmentteki önemli alternatiflerden biri hâline gelebilir. Akıllı telefon Galaxy Note 10 Lite, S10 Lite ve Oppo Reno 3 gibi cihazlarla rekabet edebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER