EğlenceTeknoloji

Google Stadia abonelerini yeni oyunlarla sevindirecek

google stadia 4g
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Cyberpunk 2077‘nin çıkışının ertelenmesine en çok üzülenler arasında Google Stadia abonelerinin de bulunduğu söylenebilir. Ancak Google’dan bulut oyun platformuyla ilgili olarak yapılan yeni açıklamalar, bu üzüntüyü bir nebze de olsa giderecek gibi görünüyor.

Google’dan yapılan açıklamaya göre, Stadia’ya 2020’de 120’den fazla yeni oyun eklenecek. Bu oyunlardan 10 tanesine ilk etapta sadece Stadia aboneleri erişebilecek.

Stadia’nın kararlılık sorunlarını çözmüş gibi görünen Google, bir taraftan da bulut oyun platformunun “kısıtlı oyun katalogu” sorununun çözümü için çalışıyor. Çok sayıda yeni oyunun yayınlanacak olmasının hem Stadia hem de Stadia Pro abonelerini sevindireceği rahatlıkla söylenebilir.

Stadia ekibinden yapılan açıklamada, önümüzdeki dönemde yeni oyunlar hakkında daha fazla bilgi verileceği belirtildi.

Stadia abonelerine önümüzdeki üç aylık dönem için yeni özellikler de sunulacak. Bu özellikler arasında Stadia’yı destekleyen bilgisayarlarda tarayıcı içinde 4K çözünürlük desteği de bulunuyor. Buna ek olarak; Stadia Controller’ı tarayıcı veya telefon üzerinden aktif hâle getirmek de mümkün hâle gelecek. Hâlihazırda Stadia sadece Chromecast Ultra ile kablosuz olarak çalışıyor.

Google Stadia Pro abonelerine yeni oyunlar sunulacak

Google’ın Pixel serisi dışında kalan Android telefonlarda da Stadia’nın önümüzdeki dönemde aktif hâle getirilmesi planlanıyor. Web üzerinden oyun oynarken Google Asistan’dan yararlanabilmek de sunulacak yeni özellikler arasında bulunuyor.

Stadia Pro abonelerinin ücretsiz olarak erişebildikleri oyunlar listesine de şubat ayında yeni seçenekler eklenecek. Bu seçeneklerle ilgili detaylar ocak ayının sonlarında verilecek.

İLGİLİ HABERLER