Teknoloji

Google mobil öncelikli sıralama için 2021’i bekleyecek

Google mobil öncelikli sıralama için 2021'i bekleyecek arama

Google tüm web sitelerini mobil versiyonlarını baz alarak sıralama uygulamasının başlangıç tarihini erteledi. Şirketten geçtiğimiz mart ayında yapılan açıklamada, eylül ayından itibaren tüm internet sitelerinin arama sonuçlarında mobil versiyonlarına göre sıralanacağı belirtilmişti. Ancak şirket bu dönüşümü 2021’in mart ayına erteleme kararı aldı.

Google’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, bu belirsiz zamanlarda işe her zamanki gibi odaklanmanın çok kolay olmadığına dikkat çekildi. Koronavirüs etkisine gönderme yapan şirket, gerekli hazırlıkların tamamlanması için uygulamanın başlangıcının 2021’in mart ayına ertelendiğini belirtti.

Google’ın mobil öncelikli endeksleme konusundaki hazırlıkları bundan on yıl önce başlamıştı. Arama devi, 2016’dan itibaren bu konuda farklı deneyleri uygulamaya koymuştu. Şirket geçtiğimiz yıl da tüm yeni alan adlarını varsayılan olarak mobil siteleriyle endeksleme yoluna gitmişti.

Google web sitelerini mobil öncelikli sıralama konusunda gelecek yılı bekleyecek olsa da, pek çok site geliştiricisinin gerekli düzenlemeleri en kısa süre içinde tamamlamayı tercih edeceği söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER