DosyaManşetler

Google I/O 2023 etkinliği başladı: Açılış konuşmasını canlı izleyin

google io 2023

Google IO 2023 etkinliği açılış konuşması ile başladı. Etkinlik, en başta geliştiricilere yönelik olsa da, Google her yıl en yeni ve en iyi ürünleri tüketicilere sunacaklarını duyurdukları bir ana konuşma etkinliği de düzenliyor.

Ana Google I/O 2023 açılış konuşması, 10 Mayıs 2023’te Türkiye saati ile 20:00’de başlayacak ve Google CEO’su Sundar Pichai’nin açılış konuşmasını yapması bekleniyor. Bu yıl etkinlik, sınırlı sayıda canlı izleyiciyle ABD Kaliforniya’daki Shoreline Amfitiyatrosu’nda gerçekleştirilecek.

Google IO 2023 açılış konuşması saat kaçta ve nasıl izlenir?

Google I/O konuşmasını canlı olarak izlemek isteyenler için, Google’ın web sitesi ve YouTube kanalı gibi çevrimiçi mekanlarda yayınlanıyor. Canlı yayını kaçıranlar, etkinliğin kaydedilmiş sürümünü YouTube’dan izleyebilir.

Aşağıdaki video penceresi aracılığıyla da, etkinlik başladığında yayını buradan takip edebilirsiniz:

Google IO 2023’te neler bekliyoruz?

Etkinlikte Google’ın duyurmasını beklediğimiz bazı şeyleri aşağıda sıralıyoruz:

Google Pixel Fold hakkında daha fazla detay

Google’ın ilk katlanabilir cihazı, uzun süredir üzerinde çalıştığı söylenen bir ürün olup, şirket geçtiğimiz hafta bu cihazın resmiyet kazandığını duyurarak herkesi şaşırttı. Pixel Fold, bir kitap gibi yatay olarak katlanan bir cihaz olarak gösterildi.

Pixel Fold, Google’ın Tensor G2 yongasını kullanması ve 1.700 doların üzerinde bir fiyat etiketine sahip olması bekleniyor.

Google Pixel Tablet lansmanı

google pixel tablet

Uzun süredir beklenen Google Pixel Tablet, 2022’deki I/O konferansında ilk kez duyurulan Android destekli bir tablet. Cihazın yeni sızıntıları, renkli seçeneklerle sunulan Pixel ekosistemiyle uyumlu bir tablet ortaya çıkardı.

Son sızıntılara göre, Pixel Tablet’in 11 inçlik ekran, Google Tensor G2 yonga seti, Android 13, 8 GB RAM ve nano seramik kaplama gibi özelliklerle donatılması bekleniyor. Pixel Tablet ayrıca şarj yuvası ve hoparlör içeren bir bağlantı istasyonuyla birlikte gelerek, Amazon Echo Show gibi akıllı bir ekran gibi kullanılmasına olanak tanıyacak.

Orta segment Google Pixel 7A üzerine sızıntılar

pixel 7a
Pixel 7a

Google Pixel 7A, son zamanlarda birkaç kez sızdırıldı ve I/O etkinliğinde görücüye çıkması artık kaçınılmaz hale geldi. Tensor G2 yonga seti, gelişmiş 64MP ana kamera ve 13MP ultra geniş açılı kamera gibi özelliklere sahip olması bekleniyor. Ayrıca, daha önce Google’ın bütçe dostu A serisi cihazlarında görülmemiş iki özellik sunabilir: 90Hz ekran yenileme hızı ve kablosuz şarj desteği.

Katlanabilir cihazlara odaklanan Android 14

android 14 beta

Android 14, katlanabilir cihazlar, tabletler ve büyük ekranlı cihazlar için iyileştirmeler sunacak ve Pixel Fold’un tanıtılacağı etkinlik için mükemmel bir uyum sağlayacaktır. Android 14 beta sürümü şu anda kullanılabilir durumda ve Google, işletim sisteminin ilk sürümünü geçtiğimiz ay yayınladı.

Google Pixel 8 ve Pixel 8 Pro ön gösterimi

Pixel 7A’nın yanı sıra, Google aynı zamanda gelecek olan Pixel 8 ve Pixel 8 Pro’ya da bir göz atma imkanı sunabilir. Pixel 8 Pro’nun 6,52 inçlik ekran, yuvarlak köşeler, delikli ön kamera ve 12 GB RAM’e sahip olması beklenirken, standart Pixel 8’in 6,2 inçlik ekrana ve 8 GB RAM’e sahip olması öngörülüyor.

Yapay zeka (AI) sürprizleri bekleyin

Google, ChatGPT’ye rakip olarak Bard’ı faaliyete geçirerek yapay zekâ konusunda iddialı adımlar attı ve şirketin I/O ana konuşmasında yapay zeka ile ilgili duyurular yapması muhtemel görünüyor.

CNBC tarafından elde edilen dahili belgeler, Google’ın PaLM 2 adlı 100’den fazla dil destekleyen büyük dil modelinin (LLM) en son sürümünün lansmanını içeren yapay zeka ağırlıklı bir sunum hazırladığını gösteriyor. Ayrıca, Bard’a da güncellemeler getirebilir ve Japonca ve Korece dillerini destekleyecek şekilde genişletebilir.

Diğer sürprizler

Google, Pixel Watch gibi sürpriz bir ürün tanıtabilir veya Pixel Buds A serisinin yeni bir rengini duyurabilir. Ancak, Pixel Tablet ve Pixel Fold’un duyurusuyla birlikte, Google zaten heyecan verici bir etkinliğe sahip olacak.

Şirket, donanım lansmanları arasında daha küçük duyurular yaparak, Haritalar, Fotoğraflar ve Google Asistan’a güncellemeler getirebilir. Ayrıca, Google Home uygulamasına yeni özellikler eklemeye devam ederken akıllı ev ürünleri hakkında da haberler paylaşabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER