Teknoloji

Google I/O 2023 etkinliğinin tarihini açıkladı

google i/o 2023

Google her yıl düzenlediği geliştirici konferansının bu yılki tarihini açıkladı. İnternet devi etkinliğin 10 Mayıs 2023’te gerçekleştirileceğini duyurdu. Google I/O 2023 etkinliğine de şirketin genel merkezinin de bulunduğu Mountain View şehrindeki tarihi Shoreline Amfi Tiyatrosu ev sahipliği yapacak. Etkinliğe fiziksel katılım yine sınırlı olacak.

Şirket 2020’de koronavirüs pandemisi nedeniyle bu etkinliği iptal etmişti. 2021’de ise etkinlik şirketin genel merkezinde sadece çalışanların sınırlı katılımıyla gerçekleştirilmiş ve çevrimiçi olarak yayınlanmıştı.

Google bu yıl da etkinliği yine canlı olarak yayınlayacak. I/O 2023’ün açılışı CEO Sundar Pichai’nin sunumuyla yapılacak. Geliştirici oturumları da hem YouTube üzerinden hem de etkinliğin internet sitesinden takip edilebilecek.

Google I/O 2023’ün önemli gündem maddelerinden biri yapay zekâ olabilir

Google I/O 2023’ün önemli gündem maddelerinden birinin yapay zekâ olması bekleniyor. Şirketin ChatGPT’ye rakip olarak duyurduğu Bard için işler pek iyi başlamamış ve Bard’ın James Webb Uzay Teleskobu hakkında yanlış bilgiler paylaştığı ortaya çıkmıştı. Şirketin I/O 2023’te bu imajı üzerinden kaldırmak için sıkı bir çaba göstereceğini tahmin etmek pek zor değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER