Teknoloji

Alphabet Google ofislerinde çalışan robotlarının fişini çekiyor

alphabet robot

Google‘ın çatı şirketi Alphabet robot projesi Alphabet Robots’un fişini çekiyor. Böylelikle şirketin başarısız olan donanım girişimleri listesine bir üye daha eklenmiş oluyor. Wired’ın haberine göre, Everyday Robots artık şirket bünyesinde bağımsız bir ekip olmayacak.

Dergiye konuşan Everyday Robots’un pazarlama ve iletişim sorumlusu Denise Gamboa, “Ekibin bir kısmı ve teknolojisi Google Research bünyesindeki diğer robotik çalışmalarına kaydırılacak” ifadesini kullandı. Alphabet cephesinden henüz konuyla ilgili bir açıklama gelmiş değil.

Alphabet’te bir süredir maliyetleri kısmak için hummalı bir çalışma yürütülüyor. Google geçtiğimiz ay 12 bin çalışanıyla yollarını ayıracağını açıklamıştı. Aynı ay içinde Alphabet bir diğer robotik girişimi olan Intrinsic’te yaklaşık 40 çalışanın işine son vereceğini duyurmuştu. Intrinsic endüstriyel makineler için kontrol yazılımı hazırlıyor.

2019’da kurulan Everyday Robots, ev ve ofis işlerine yardımcı olacak kollu robotlar geliştirme amacıyla yola çıkmıştı. Çöpleri ayrıştırma ve masaları temizleme gibi işleri yapabilen bu robotlar, 2021’den itibaren Google ofislerinde test edilmeye başlamıştı. Bu robotlar 2022’de de yapay zekâ destekli bir güncelleme almıştı. Ancak işler pek de planlandığı gibi gitmemiş gibi görünüyor.

Alphabet robot geliştirmek için araştırma çalışmalarını sürdürecek

Alphabet robot geliştirme konusunda çok sayıda deneme yapsa da, bunların hiçbirinde aradığını bulamadı. Bu çalışmaların geçmişi popüler robot şirketi Boston Dynamics’in satın alınmasına kadar uzanıyor. Yine de, Alphabet’in bu alandaki araştırma çalışmaları bitmeyecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER