Teknoloji

Google I/O 2023 ile birlikte yapay zeka odaklı yeni duyurular yolda

google chatgpt israil

Google I/O 2023 etkinliğine sadece bir gün kaldı ve CNBC’nin yeni bir haberi, etkinlikte duyurulacak büyük yapay zeka (AI) odaklı güncellemeleri ortaya çıkardı. Bu büyük güncellemeler arasında Google’ın yeni ve gelişmiş genel amaçlı büyük dil modeli (LLM) PaLM 2 de bulunuyor.

PaLM 2, CNBC’nin belirttiğine göre, geniş bir kodlama, matematik testleri, yaratıcı yazma ve analiz yeteneklerine sahip. Google’ın sahnede bu yetenekleri sergilemesi şaşırtıcı olmaz. İlk PaLM sürümü, ChatGPT gibi uygulamalarla yakın zamanda yaşanan AI patlamasından aylar önce Nisan 2022’de duyurulmuştu.

Ayrıca CNBC, Google’ın arama ve mart ayında denemelerini başlattığı AI destekli sohbet botu Bard için “üretken deneyimler” duyuracağını bildiriyor. Bu güncelleme, Bard’ın Japonca ve Korece dillerine genişletilmesini de içeriyor. Şu anda Bard, sadece ABD ve İngiltere’de kullanılabilir durumda bulunuyor.

Google ayrıca Workspace odaklı AI araçlarını da açıklayacak. CNBC’ye göre, şirket Sheets’te şablon oluşturma ve Slides ve Meet ürünlerinde görüntü oluşturma üzerine konuşacak. Mart ayında, Google Gmail ve Docs için AI özelliklerini duyurdu ancak önce “güvendiği testçiler” ile başlattı. Bu nedenle, yeni özelliklerin sınırlı kalıp kalmayacağı veya daha geniş bir kullanıma sunulup sunulmayacağını görmek için beklememiz gerekecek.

Ancak, şirketin Google I/O’da büyük bir yapay zekâ etkinliği düzenlemesi şaşırtıcı değil. OpenAI’nin ChatGPT ve Microsoft’un agresif AI çabalarının yükselişi ile Google, AI çalışmalarını daha da ileriye taşımak amacıyla büyük örgütsel değişiklikler yaptı.

Ancak I/O etkinliği sadece AI odaklı olmayacak. Şirket, Pixel Fold’u duyurdu ve etkinlikte bu konuda daha fazla bilgi paylaşacağını söyledi. Şimdi kaldırılan bir Amazon listesi, Pixel Tablet hakkında bir dizi detayı ortaya çıkardı ve bu da etkinlikte yer alacağına inanmamıza neden oldu. Ayrıca haftalarca süren Pixel 7A sızıntılarına şahit olduk ve hatta bir ön inceleme videosuna bile rastladık.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER