Teknoloji

Google Fotoğraflar’da paylaşılan albümlere yorum özelliği geldi

Google Fotoğraflar'da paylaşılan albümlere yorum özelliği geldi

google fotoğraflarGoogle Fotoğraflar’a geçtiğimiz aralık ayında paylaşılan albümler özelliği gelmişti, ancak kimseye bu paylaşılan albümler veya albümler içindeki fotoğraflara yorum bırakma imkanı tanınmamıştı. Yaklaşık beş ay sonra bu iki imkan da kullanıcılara tanınmaya başladı.

Gelen son güncellemeyle birlikte Android, iOS ve web üzerinden paylaşılan albümlerde gezinenler albümlere veya albümler içindeki her bir fotoğrafa yorum yapma fırsatına sahip oluyor.

Google’ın paylaşılan albümlerinde hâlâ bir beğen düğmesi bulunmuyor, bu da arkadaşlarınızın unutulmaz bir anınız hakkında düşüncelerini öğrenmeniz için yorum yapmalarını gerekli kılıyor. Günümüzde beğeni işlevine sahip olmayan bir sosyal ağa rastlamak zor, ancak Google hâlâ bu özelliği sunmamakta ısrarcı görünüyor.

Bu arada Google paylaşılan albümlere eklediği akıllı tavsiyeler ile kullanıcılara neler eklemek isteyebileceklerine yönelik önerilerde bulunuyor. Bu tavsiyeler fotoğrafların çekim zamanı ve mekanına göre belirleniyor, tabii ki konum bilgisi için çekilen ve Google Fotoğraflar’a yüklenen fotoğraflarda konum etiketinin de bulunması gerekiyor. Tavsiyeler sadece sizinle paylaşılmış bir albümdeki fotoğraflarla ilişkili herhangi bir fotoğrafın sizin kütüphanenizde bulunması durumunda gösteriliyor.

Paylaşılan albümler 2012 yılından beri iOS’te mevcutken Google’ın Fotoğraflar servisine 2015 Aralık ayında geldi. Bu da Google’ın söz konusu özellikte epey arkadan geldiğini gösteriyor. Ancak Google’ın hizmeti platformlar arasında çalıştığı için Apple’ınkine göre biraz daha önde görünüyor.

İLGİLİ HABERLER