Teknoloji

Google Chrome Android uygulaması için HDR video desteği yolda

google chrome androidGoogle Chrome Android uygulaması yakında HDR video desteğine kavuşabilir. Bu konudaki hazırlıklar ise iki farklı kaynaktan gelen bilgilerle ortaya çıktı. Yazılım havuzunda yapılan kod değişikliklerini kayıt altına alan araçlar tarafından paylaşılan bilgiler, Chrome için hazırlanan kod ortaklığı aracı Chromium Gerrit üzerinde görüntülendi.

Söz konusu kayıtlara göre, Google’ın web tarayıcısının Android versiyonu video sağlayıcısından gelen VP9 HDR üst verileri sıkıştırıp MediaCodec’e gönderebilecek. Bu da Chrome Android uygulamasının uyumlu cihazlarda HDR videoları oynatabileceği anlamına geliyor.

HDR videolar, yüksek kontrast ve renk doğruluğu vadediyor. Bu da doğal olarak video kalitesinde bir artış anlamına geliyor. Samsung Galaxy S8, Note 8, LG V30 ve Sony Xperia XZ Premium gibi telefonlar HDR desteğini barındırıyor.

Google Chrome Android uygulaması HDR desteği konusunda ilk olmayacak

Google Chrome Android uygulaması HDR video desteği konusunda ilk değil. YouTube, Google Play Filmler ve Netflix gibi uygulamalar uzun süredir HDR Video desteği sunuyor. HDR içeriklerin sayısı sınırlı olsa da, destekleyen cihaz sayısıyla birlikte içeriklerin de çoğalması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER